Harutyunyan'dan itiraf: Karabağ'ın tamamını kaybedecektik!

Dağlık Karabağ'ın sözde eski lideri Arayik Harutyunyan, Azerbaycan ordusu ile Ermenistan arasındaki çatışmaların sürmesi halinde Karabağ'ın tamamını kaybedeceklerini, bu nedenle anlaşma imzalamaya mecbur kaldıklarını itiraf etti.

DÜNYA 10.11.2020, 10:30
Harutyunyan'dan itiraf: Karabağ'ın tamamını kaybedecektik!

Azerbaycan Karabağ'da tarihî bir zafer elde etti. Ermenistan, Karabağ'da işgal altında tuttuğu topraklardan çekilmeyi kabul etti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile anlaşma imzalandığını belirten Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, söz konusu anlaşmayı acı verici olarak nitelendirdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, ülkesinin 27 Eylül gününden beri 300 civarında yerleşim bölgesini işgalden kurtardığını hatırlatarak, bu durumun Ermeni ordusunun belini kırdığını ifade etti. 

Aliyev, Ermenistan ordusunun Kelbecer, Ağdam ve Laçin'den geri çekileceğini belirterek, Türkiye ve Rusya'nın Dağlık Karabağ krizinin barış yoluyla çözülmesi için çaba harcadıklarını, bölgede kurulacak olan barış gücü merkezinde Türk ve Rus askerlerinin bulunacağını söyledi. 

Bunun üzerine Dağlık Karabağ'ın sözde eski lideri Arayik Harutyunyan'dan itiraf niteliğinde açıklamalar geldi.

Dağlık Karabağ'ın sözde eski lideri Harutyunyan, Şuşa'nın Azerbaycan ordusu tarafından 7 Kasım günü alındığını belirterek, Ermenistan'ın bu anlaşmayı imzalamak zorunda kaldığını söyledi.

Harutyunyan, bütün eski Ermeni liderlerin orduda yaşanan sıkıntılara yanıt vermeleri gerektiğini kaydederek, çatışmaların Hankendi'den birkaç kilometre uzaklıkta meydana geldiğini ifade etti.

Ermenistan ordusuna ait kaynakların bile bittiğini söyleyen Harutyunyan, çatışmaların aynı şekilde sürmesi halinde Karabağ'ın tamamını kaybedeceklerini, bu nedenle anlaşma imzalamaya mecbur kaldıklarını itiraf etti.

Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ordusu ile Ermenistan ordusu arasında meydana gelen çatışmalarda SİHA'ların (silahlı insansız hava aracı) ile hedef alınan Arayik Harutyunyan ağır şekilde yaralanmıştı. 

Arayik Harutyunyan'ın uzun süredir ortaya çıkmaması, öldüğüne dair iddiaların ortaya atılmasına neden olmuştu. 

Yorumlar (0)