Harry Potter ve Peakly Blinders ile tanınan aktris Helen McCrory, hayatını kaybetti!

Ünlü İngiliz oyuncu, Peakly Bilnders dizisi ve Harry Potter filmindeki rolüyle akıllarda yer edinen Helen McCrory, 52 yaşında hayata gözlerini yumdu. Kanser hastalığıyla mücadele eden ünlü oyuncunun ölüm haberini, eşi Damian Lewis sosyal medyada verdi. 

DÜNYA 17.04.2021, 11:51 18.04.2021, 10:06
Harry Potter ve Peakly Blinders ile tanınan aktris Helen McCrory, hayatını kaybetti!

Akıllarda Harry Potter filmlerinde canlandırdığı “Narcissa Malfoy” ve Peakly Blinders dizisinde canlandırdığı “Polly” karakterleriyle kalan ünlü İngiliz aktris Helen McCrory, uzun zamandır savaştığı kanser hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti. 52 yıllık yaşamını onlarca tiyatro oyunu, dizi ve film sığdıran Helen McCrory, geçen yıl eşi Damian Lewis ile beraber, Koronavirüs salgını nedeniyle yoğun çalışmak zorunda kalan sağlık çalışanları için yardım kampanyası başlatmışlardı. 



Ölüm haberini, eşi Damian Lewis verdi

McCrory’nin ölümü hakkında haberi ise, eşi aktör Damian Lewis verdi. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Lewis, eşinin ölümünden duyduğu üzüntüyü belirtti.
 


Onun gibi birine sahip olduğu için ne kadar şanslı bir ömür geçirdiğini sözlerine ekleyen Lewis, McCrory’nin yaşadığı gibi ve korkusuzca öldüğünü belirtti. Ünlü oyuncunun ölümü hakkında, Harry Potter serisinin yazarı JK Rowling de bir paylaşım yaptı. Rowling, McCrory’nin ölümü hakkında baş sağlığı diledi. 



Peakly Blinders dizisin yıldızıydı

17 Ağustos 1968 tarihinde dünyaya gelen Helen McCrory, Londra Sanat Üniversitesi Drama bölümünden mezun oldu. Genellikle rol aldığı televizyon dizileriyle tanınmaya başlayan Helen McCrory, 2006 yılında daha çok paylamaya başladığı 2006 yapımı film "Kraliçe" ve 2010 yapımı "Özel İlişki" filmlerinde ski İngiltere Başbakanı Tony Blair'in eşi Cherie Blair'e hayat veren McCrory, efsane film serisi Harry Potter’a da adım attı. Film serisinin 3 tane filminde rol alan McCrory, Draco Malfoy’un annesi “Narcissa Malfoy” karakterini canlandırdı. McCrory, ‘Harry Potter ve Melez Prens’, ‘Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1’ ile ‘Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2’ filmlerinde karaktere hayat verdi. Dijital platform dizisi ve olukça kitlesi olan Peakly Blinders’da rol alan McCrory, dizide ‘Polly’ karakterine hayat verdi. 

Yorumlar (0)