Hapse attırdığı resmi metresine unvanlarını geri verdi!

Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn, "monarşiye sadakatsizlik" suçlamasını yönelterek hapse attırdığı resmi metresini affederek, bütün unvanlarını geri verdi. 

DÜNYA 02.09.2020, 15:25
Hapse attırdığı resmi metresine unvanlarını geri verdi!

Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn, resmi metresi Sineenat Wongvajirapakdi ile barıştı. 

Sineenat Wongvajirapakdi'yi "monarşiye sadakatsizlik" ile suçlayan Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn, resmi metresini hapse attırdıktan bir süre sona affederek yeniden haremine aldı.

 

Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn, alınan bilgiye göre, Sineenat Wongvajirapakdi'nin bütün unvanlarını geri verdi.

Tayland Sarayı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, Sineenat Wongvajirapakdi'nin imajının zarar görmediği ifade edildi.

Söz konusu açıklamada, resmi metresin tüm askeri rütbelerini ve kraliyet nişanlarını geri aldığı bildirildi. 

Taylan'da saraya karşı düzenlenen protestolar devam ediyor. Demokrasiden yana olan kişiler, Tayland Sarayı'nda reform yapılması için protesto gösterileri gerçekleştiriyor.

Ne olmuştu? 

Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn, dördüncü kez evlendikten sonra Sineenat Wongvajirapakdi'yi de resmi metresi olarak ilan etmişti. 

Fakat Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn, resmi metresini "monarşiye sadakatsizlik" ile suçlamıştı. Sineenat Wongvajirapakdi'nin elinden askeri görevleri ile bütün unvanları alınmış, daha sonra da hapse atılmıştı. 

Yeni tip koronavirüs (Covi-19) sürecinde haremiyle beraber Alp Dağları'nda kendisini izole eden Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn, Sineenat Wongvajirapakdi'yi affederek yanına davet etmişti. 

Bangkok kentinde hapiste olan resmi metres, kısa süre önce Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn ile beraber uçaktan inerken objektiflere takılmıştı. 

Yorumlar (0)