Hapisteki prensesten Kral'a mektup: "Beni serbest bırakın"

Suudi Arabistan'da tutuklu bulunan Prenses Basmah (Besme) bint Suud bin Abdulaziz Al Suud, Kral ve Veliaht Prens'ten serbest bırakılmasını istedi.

DÜNYA 25.04.2020, 12:57 25.04.2020, 13:04
Hapisteki prensesten Kral'a mektup: "Beni serbest bırakın"

Prenses Besme, kendi twitter hesabıyla ilişkilendirilmiş internet sitesinde yayımladığı mektubunda, amcası Kral Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman'dan kendisini serbest bırakmalarını talep etti.

Besme mektubunda "Daha önce de belirttiğim gibi ben ve kızım Suhud eş-Şerif (başkent) Riyad'ın yakınında olan Hair hapishanesinde tutuluyoruz. Durumum gün geçtikçe kötüleşiyor. Bu hastalıklar ölümüme neden olabilir. Mübarek ramazan ayında sağlığıma kavuşmak ve bir yıldan fazla süredir görmediğim aileme kavuşmak için lütfen beni serbest bırakın." ifadelerini kullandı.

Tutuklu bulunduğu hapishaneden Kral ve Veliaht Prense gönderdiği mektuplara rağmen tıbbi yardım ve yanıt gelmediğini söyleyen 56 yaşındaki Prenses, açıklama yapılmadan kızı Suhud ile birlikte cezaevine atıldığını iddia etti.

Basında çıkan haberlere göre iş insanı, yazar ve insan hakları aktivisti olan Prenses Besme, geçen yıl şubat ayında tedavi görmek için yurt dışına seyahat hazırlıkları yaptığı sırada, kızlarından biriyle "sahte pasaport çıkarmaya teşebbüs" gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Suud ailesine göre Prenses Besme, eski Veliaht Prens Muhammed bin Nayif’i destekliyor.

Yorumlar (0)