Hamas ve El Fetih çatıştı: 4 ölü

Lübnan'ın güney bölgesinde bulunan Filistin mülteci kampı Burc eş-Şimali'de düzenlenen bir cenaze merasiminde Hamas Hareketi üyesi 4 kişi açılan ateş neticesinde yaşamını yitirdi.

DÜNYA 12.12.2021, 22:24 13.12.2021, 09:19
Hamas ve El Fetih çatıştı: 4 ölü

Ülkede Filistinli mültecilerin konakladığı kamptaki cenaze merasimi esnasında Fetih Hareketi ve Hamas üyeleri arasında meydana gelen silahlı çatışmada 4 kişinin öldürüldüğü aktarıldı.

Hamas tarafından olay ile ilgili olarak gerçekleştirilen yazılı açıklamada, söz konusu saldırıdan Fetih Hareketi'nin sorumlu olduğu iddia edildi.

Söz konusu açıklamada, Hamza İbrahim Şahin ismindeki Hamas mensubunun cenaze namazının kampta bulunan En-Nur Camisi'nde eda edilmesinin akabinde defin işlemleri için mezarlığa gidildiği esnada silahlı saldırı düzenlendiği ifade edildi.

4 kişi öldü

Cenaze merasimine iştirak edenlerin Fetih Hareketi'nin merkezine doğru yaklaşmasıyla birlikte kalabalığa ateş açıldığı belirtilen açıklamada, merkezden açılan ateş neticesinde Hamas Hareketi mensubu 4 kişinin can verdiği kaydedildi.

Hamas'ın suçlamalarına dair karşı cepheden herhangi bir açıklama gelmezken, Lübnan devlet yetkililerinden de an itibarıyla bir açıklamada bulunulmadı.

Yorumlar (0)