Hamas'tan İsrail haritasına sert tepki!

Hamas, İsrail'in egemenlik haritalarını hazırlamasını "Filistin ulusunun bileşenlerine meydan okumak" olarak nitelendirdi.

DÜNYA 17.02.2020, 07:53
Hamas'tan İsrail haritasına sert tepki!

Hamas Hareketi, İsrail'in egemen olduğu bölgelerin haritalarının çizilmesi için ABD-İsrail Komisyonu oluşturmanın "Filistin halkına karşı bir saldırı" anlamına geldiğini açıkladı.

Hamas Sözcüsü Hazim Kasım, yaptığı açıklamada, "İsrail'in egemenlik haritalarını hazırlaması, Filistin ulusunun bileşenlerine meydan okumaktır." dedi.

İsrail işgal güçlerinin Amerika Birleşik Devletleri yönetiminin cesaretlendirmesiyle tüm uluslararası örf ve kanunlara karşı isyankar davranmayı sürdürdüklerini kaydeden Hamas Sözcüsü Hazim Kasım, "Bu gelişmeler, Batı Şeria'nın özgürleştirilmesi ve yerleşimcilerin kovulması için halkımızın mücadelesini kesinlikle durduramayacaktır." ifadelerini kullandı.

İsrail'de bazı basın yayın organlarında, oluşturulan ABD-İsrail Komisyonunun, Agvar, Batı Şeria gibi birçok bölgedeki gayrimeşru yerleşim bölgelerinin ilhakına ilişkin harita çizimi işlemine başladığı yönünde haberler çıkmıştı.

Trump'ın "Yüzyılın Anlaşması" planı

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, 28 Ocak'ta sadece İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu yanına alarak Beyaz Saray'da ortak basın toplantısı düzenlemiş, tek taraflı sözde Orta Doğu barış planını kamuoyuna duyurmuştu.

Kudüs'ün, İsrail'in "bölünmez başkenti" kabul edileceğini söyleyen ABD Başkanı Donald Trump, "Yüzyılın Anlaşması" ismini verdiği 80 sayfalık sözde barış planının bağımsız bir Filistin devleti ve Filistinliler için "son şans" olduğunu da ileri sürmüştü.

Sözde barış planının açıklandığı toplantıya, BAE (Birleşik Arap Emirlikleri), Bahreyn ve Umman'ın Washington büyükelçileri de katılmış, üç elçi Trump'ın övgüsüne mazhar olmuştu.

Yorumlar (0)