Hamas'ın verdiği süre doldu: İsrail'e roket saldırısı

İsrail kolluk kuvvetlerinin Kudüs'teki Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah'ta Filistinli sivillere yönelik saldırılarının sonrasında Beyt Şems ve Batı Kudüs'e atılan roketlerin sorumluluğunu Hamas üstlendi.

DÜNYA 10.05.2021, 19:16 11.05.2021, 15:33
Hamas'ın verdiği süre doldu: İsrail'e roket saldırısı

Gazze Şeridi'nden Batı Kudüs ve İsrail'in orta kesiminde bulunan Beyt Şems şehrine roket atılması ile birlikte İsrail'de sığınaklara inmeye çağıran sirenlerin çaldığı duyuldu.

İsrailli milletvekilleri sığınaklara alındı

İsrail Parlamentosu tahliye edildi. İsrailli vekiller Parlamento'dan çıkarılarak sığınaklara nakledildi.

İsrail güvenlik güçleri, Kudüs Günü çerçevesinde kentin Müslüman bölgesinden geçilmemesi koşuluyla müsaade edilen Yahudi bayrak yürüyüşünü başlamasından çok kısa süre sonra engelledi.

7 roket atıldı

Gazze Şeridi'nden Beyt Şems ve Batı Kudüs şehrine 7 adet roket atıldığı haberi geçildi. İsrail kolluk güçlerine göre, roketlerden biri havada bertaraf edildi, bir diğeri ise güneyde sivil bir arabaya isabet etmesi neticesinde bir kişi yaralandı. Söz konusu saldırılarının sorumluluğunu üstlenen Hamas'tan, "Düşmanın Kudüs'te yaptıklarına cevap." açıklaması geldi.

Hamas, dini savaş ilan etti

Olayın öncesinde Hamas'ın bir sözcüsü, 'Gazze Şeridi'nde gerçekleştirilen silahlı olayların ortak komutanlığı olan İsrail'e, Mescid-i Aksa'dan ve Şeyh Cerrah'tan polislerini 18.00'e kadar geri çekmesi için ültimatom verdiğini' açıklamıştı.

Basın mensuplarına konuşan Hamas Sözcüsü Muhammed Hamade, 'İsrail'in işgal altında bulunan Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya yönelik olarak gerçekleştirdiği saldırılar sebebi ile dini bir savaş başlattığı ve tüm bunlarının bedelinin çok ağır olacağını' dile getirmişti.

İslami Cihad, gerçekleştirdiği yazılı açıklamada, "Mescid-i Aksa'yı hedef alan terörist saldırı yanıtsız kalmayacak." demişti.









Yorumlar (0)