Hamaney: İsrail terörist üssüdür

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail’in bir devletten çok Müslümanlar aleyhine kurulmuş bir terörist üssü olduğunu dile getirdi.

DÜNYA 07.05.2021, 17:31 09.05.2021, 09:00
Hamaney: İsrail terörist üssüdür

Dünya Kudüs Günü dolaysıyla devlet televizyonda konuşan Hamaney, İsrail’i hedef alan açıklamalarda bulundu.

“Filistin, İslam dünyasının en önemli meselesidir”

Filistin davasının İslam ümmetinin en temel meselesi olduğunu vurgulayan İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, “Kapitalistlerin zalim politikaları bir milleti kendi yurdundan, evinden koparıp yerine işgalci İsrail’in yani terör rejiminin geçmesini sağladı” dedi.

İkinci Dünya Savaşı sırasında yapılan Yahudi katliamına değinen Hamaney, “Eğer Batılıların iddia ettiği gibi İkinci Dünya Savaşı sırasında Yahudilere zulmedildiyse onların intikamını bir Orta Doğu ülkesini topyekûn her şeyiyle işgal ederek mi alıyorlar? Avrupalı ülkeler, siyonist işgalci İsrail rejiminin arkasında durarak insan hakları ve demokrasi söylemlerinin nasıl yalan olduğunu açıkça gösteriyorlar” diye konuştu.

“Batı, İsrail’i Müslümanlara karşı terör üssü olarak kullanıyor”

Batılı ülkelerin Müslümanlara karşı İsrail’i terör üssü olarak kullandıklarını belirten Hamaney, “Siyonistlerin işgal ettiği Filistin toprakları terör yuvasına dönüştürüldü. İsrail hiçbir zaman devlet olamadı, olamayacakta. İsrail’in olduğu yer Müslümanlara ve Filistinlilere karşı kullanılan bir terör üssünden başka bir şey değildir. İsrail’e karşı mücadele zulme ve teröre karşı mücadeledir. İsrail rejiminin devlet adı altında tesis edilmesi için Müslüman ülkeleri ve İslam dünyası zayıflatıldı. 1848’de henüz daha İsrail kurulmadan bunun altyapısı Müslüman ülkeler üzerinde hazır hale getirildi. Batının müdahaleleriyle Müslüman ülkeler üzerinde nasyonel ve seküler fikirler hakim kılınmaya uğraşıldı. Bazı bölgelerde diktatörler desteklenirken, Türkiye, İran ve bazı Arap ülkeleri de zayıf bırakıldı” dedi.

İslam Devriminin İran’da gerçekleşmesinin ardından Devrim Lideri Ayetullah Humeyni, her sene Ramazan ayının son cuma günlerini Dünya Kudüs Günü olarak ilan etmişti.

Yorumlar (0)