Hamaney İran aşısının ilk dozunu oldu

İran lideri Hamaney, ülkesinde geliştirilmiş olan aşının ilk dozunu oldu.

DÜNYA 25.06.2021, 18:30 27.06.2021, 09:28
Hamaney İran aşısının ilk dozunu oldu

İranlı bilim insanlarınca geliştirilen “COVIRAN Bereket”in acil bir şekilde kullanılmasına ilişkin onay verilmesi sonrası İran lideri Hamaney ilk dozu olmak amacıyla basın mensuplarının karşısına geçti.

Canlı yayında yerli aşıyı olması sonrası Hamaney yapmış olduğu açıklamada bütün ısrarlara karşın şimdiye dek aşı olmadığını ve İranlı bilim insanların üretmiş olduğu aşıyı beklediğini kaydetti.

ABD’ye eleştiri…

Hamaney’in aşı sırasında hazır bulunan ülkenin Sağlık Bakanı Nemeki de aşı temininde uygulanan engeller ve kısıtlamalardan dolayı Amerika Birleşik Devletleri’ne eleştiride bulundu.

COVIRAN Bereket aşısı

İran tarafından aşı ilk kez insan üzerinde 29 Aralık 2020 tarihinde test edilerek başarılı sonuçlar alınmıştı. Bilim Kurulu’nun başındaki isim Muhammed Muhbir’in kızı da aşının gerçekleştirildiği ilk gönüllü olmuştu.

28 Şubat tarihinde ilk deneme yapıldı

Ülkede ikinci yerli aşı Razi Cov Pars için ise insanlı ilk deneme 28 Şubat tarihinde gerçekleştirilmiş ve ilk aşamada 133 gönüllüye aşı yapılmıştı.

Ülkenin Sağlık Bakanı Said Nemeki, 14 Haziran tarihinde koronavirüse karşı geliştirilmiş olan COVIRAN Bereket için acil kullanım izninin verildiğini ifade etmişti.

Yorumlar (0)