Hamaney'in ABD ve İngiltere aşısı paylaşımını Twitter sildi

Hamaney’in Amerikan ve İngiliz aşılarının güvenli olmadığı paylaşımına Twitter’dan erişim engeli geldi.

DÜNYA 09.01.2021, 01:31 10.01.2021, 09:23
Hamaney'in ABD ve İngiltere aşısı paylaşımını Twitter sildi

Twitter, İran lideri Hamaney’in sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirilen İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri menşeili aşıların güvensiz olduğuna dair paylaşımını, sosyal platform kurallarını ihlal ettiği sebebiyle kalırdı.

Güvensiz olduğundan dolayı ülkeye girişi yasaklanmıştı

Hamaney, Şam yönetimine karşı 1978 yılının 8 Ocak tarihinde Kum’da başlatılan halk ayaklanmasının yıl dönümü sebebiyle devlet televizyonunda bugün yayınlanmış olan konuşmasının güvensiz olduğu sebebiyle İngiliz ve Amerikan üretimi aşıların ülkeye girişinin yasaklandığını kaydetmişti.

Aşı konusunda Fransa’ya güvenmediğini söylemişti

Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere’nin ürettiği aşılara güvenmediğini söyleyen Hamaney, “İngiliz ve Amerikan aşılarının ülkeye girişi yasaktır. Yetkililere söyledim bunu, şimdi ise kamuoyuna açıklıyorum.” şeklinde konuşmuştu. Hamaney 1985 senesinde 400’ü aşkın kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan “kirli kan skandalına” karışan Fransa’ya aşıya ilişkin güvenmediğini paylaşmıştı.

Kimi kullanıcılar yanlış bilgi içerdiğinden paylaşımı şikayet etmişlerdi

Hamaney’in yaptığı açıklamalar sonrası İran Kızılayı, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki İranlılar vasıtasıyla Pfizer firmasından alınan 150 bin dozluk korona aşısının alımını iptal ettiğini duyurdu.

Hamaney’in kullandığı ifadeler ardından kendisine ait bir Twitter hesabı üzerinden paylaşılmış ve kimi kullanıcılar “Batı üretimi aşılara ilişkin yanlış bilgi içerdiği”ni gerekçe ederek Twitter’a paylaşımı kaldırmaya ilişkin çağrı yapmıştı.

Yorumlar (0)