Hamaney'e Twitter şoku

Sosyal medya mecrası Twitter, Donald Trump'ı hedef alan tehdit içerikli paylaşımlarda bulunan Ayetullah Ali Hamaney'in hesabını kapattı.

DÜNYA 15.01.2022, 22:08 16.01.2022, 14:38
Hamaney'e Twitter şoku

İran lideri Hamaney'in resmi internet adresine ait 'khameneisite' kullanıcı adlı Twitter hesabı, General Kasım Süleymani'ye suikast emrini veren Trump'a suikast yaptığını gösteren bir animasyonu paylaşmasının akabinde askıya alındı.

Söz konusu hesaba tıklayanlar, "Bu hesap askıya alındı. Twitter, Kullanıcı Kuralları'nı ihlal eden tüm hesapları askıya alır." uyarısını görüyor. 

Twitter'da birçok farklı dilde hesabı olan Hamaney'in diğer hesaplarına ise dokunulmadı.

Hamaney'e ait resmi internet adresinde ve siteye ait olan sosyal medya hesaplarında, General Süleymani'ye suikast emri veren Trump'a suikast yapılacağını gösteren 'İntikam Kesindir' mesajı ile bir animasyon paylaşılmıştı.

Hamaney'in internet adresine ait 'khamenei_site' kullanıcı adlı Twitter hesabı da geçtiğimiz yıl Trump'a suikast iması yapan bir paylaşım sebebiyle kapatılmıştı.

Ne olmuştu?

ABD, 3 Ocak 2020 tarihinde Bağdat Havaalanı'nda Süleymani'nin araç konvoyuna hava saldırısı gerçekleştirmişti.

Saldırıda toplam 10 kişi yaşamını yitirmişti. Dönemin ABD Başkanı Trump, ülkesine karşı tehdit oluşturduğu gerekçesiyle Süleymani'yi etkisiz hale getirme talimatını bizzat kendisinin verdiğini açıklamıştı.

Bu durum üzerine İran, 8 Ocak 2020 tarihinde ABD'nin Irak'ta bulunan 2 üssünü balistik füzelerle hedef almıştı. Saldırı neticesinde ABD askerlerinden hayatını kaybeden olmamış, 109 askerin saldırı esnasında travmatik beyin hasarına maruz kaldığı açıklanmıştı.

Hamaney başta olmak kaydıyla İranlı askeri ve sivil yetkililer, Süleymani'nin intikamını 'en uygun bir zamanda' alacaklarını ifade ediyor. 


(Süleymani)

Yorumlar (0)