Hamaney'den Trump'a tokat izi!

ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Irak'ta bulunan ABD üslerine yönelik füze saldırısının ardından "Bu bir tokattı" demişti. Hamaney'in resmî internet sayfasında ABD Başkanı Donald Trump'ın yüzüne tokat izi yerleştirilmiş bir fotoğraf yayınlandı. 

DÜNYA 10.01.2020, 10:24
Hamaney'den Trump'a tokat izi!

İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani, 3 Ocak günü ABD'nin operasyonu sonucu öldürülmüştü. İran, misilleme olarak Irak'ta bulunan ABD üslerine füze saldırısı düzenlemişti. 

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in resmi internet sayfasında bir fotoğraf paylaşıldı. ABD Başkanı Donald Trump'ın yüzüne tokat izi şeklinde bir kızarıklığın yerleştirildiği fotoğrafa "Bu bir tokattı" notu düşüldü.

Söz konusu tokat izi, İran füzelerine olan benzerliğiyle de dikkat çekti. 

"Askerî karşılık yeterli değil"

Ayetullah Ali Hamaney'in resmî internet sitesinde yayınlanan fotoğrafta, İran liderinin çarşamba sabahı kullandığı ifadelere de yer verildi. 

Hamaney, misilleme olarak düzenlenen füze saldırısının ardından yaptığı açıklamada, "Dün gece tokat yediler ama askerî karşılık yeterli değil. Daha önemlisi Amerika'nın bölgedeki yozlaştırıcı varlığına son verilmesidir." demişti.

Yorumlar (0)