Hamaney'den ABD'ye tepki: Resmen hakaret!

İran dinî lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD Başkanı Donald Trump'ın Afganistan'a ve Başkan Yardımcısı Mike Pence'in de Irak'a yaptığı habersiz ziyaretlere tepki göstererek, "Halkların özgürlüğü ve bağımsızlığına resmen hakarette bulunuyorlar." ifadesini kullandı. 

DÜNYA 29.11.2019, 16:20 29.11.2019, 16:23
Hamaney'den ABD'ye tepki: Resmen hakaret!

İran dinî lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD'li yetkililerin Afganistan ve Irak ziyaretlerinde izlediği yönteme tepki gösterdi. 

Hamaney, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"Amerikalılar, izinsizce kalkıp bir ülkeye giriyorlar. Ne o ülkenin hükümetini ziyaret ediyorlar ne de o ülkenin başkentine gidiyorlar. Orada üslere sahipler. Kendi üslerine gidiyorlar. Yani halkların özgürlüğü ve bağımsızlığına resmen hakarette bulunuyorlar."

ABD Başkanı Donald Trump, dün "Şükran Günü" dolayısıyla Afganistan'da bulunan ABD askerlerine sürpriz bir ziyaret gerçekleştirmişti. Trump, Afganistan'da bulunan en büyük hava üssü Bagram'a inmiş ve Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ile burada görüşmüştü.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Irak'a 23 Kasım günü gerçekleştirdiği habersiz ziyarette Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ve IKBY Başbakanı Mesrur Barzani ile bir araya gelmiş fakat Irak merkezi hükümeti yetkilileriyle görüşmemişti. Pence, Enbar'ın batısında bulunan Aynu'l Esad Üssü'ndeki ABD'li askerleri ziyaret etmişti.

Yorumlar (0)