Halktan özür diledi!

Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera, ülkede protestolara yol açan sorunların büyüklüğünü anlayamadıklarına dikkat çekerek, "Bu konuda ileri görüşlü olamadığımızı kabul ediyor ve bu nedenle özür diliyorum." ifadesini kullandı.

DÜNYA 23.10.2019, 11:10 23.10.2019, 11:17
Halktan özür diledi!

Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera, Devlet Başkanlığı Sarayı La Moneda'da gerçekleştirdiği basın toplantısında, halkın taleplerini değerlendirdiğini ve bir dizi ekonomik yardım planının uygulanacağını kaydetti. 

Sükunet çağrısında bulunan Pinera, "Halkın meşru ihtiyaçları ve sosyal talepleri karşısında Şilililerin bize vermek istediği mesajı alçak gönüllülükle ve net bir şekilde aldık. Yıllardır sorunların yığıldığı ve biz de dahil çeşitli hükümetlerin bu durumun büyüklüğünü idrak edemediği doğrudur. Bu konuda ileri görüşlü olamadığımızı kabul ediyor ve bu nedenle özür diliyorum." dedi. 

Ekonomik yardım paketini duyurdu

Pinera, protestoları sonlandırmak için muhalefet ve iktidar partileri ile gerçekleştirdiği görüşme sonrasında hazırlanan ve 10 ana maddeden meydana gelen "Sosyal Gündem" isimli ekonomik yardım paketini duyurdu.

Söz konusu yardım paketi, emeklilik ve engelli maaşlarında artış, sağlık hizmetlerinde iyileştirme, asgari ücretten az kazanılmasının önüne geçme, elektrik zammının iptali ve yüksek gelir kazanılan sektörlere fazla vergi konulmasını kapsıyor.

"Kamu düzeni ve güvenliğin sağlanması önemli"

Şili Devlet Başkanı Pinera, ülkede protestoların şiddetlenmesi sebebiyle ilan edilen "acil durum" ve "sokağa çıkma yasağının" sonlanmasını istediğini ancak öncelikli görevinin kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması olduğunu vurguladı.

Yorumlar (0)