Haiti'nin Devlet Başkanı suikastinde yeni detaylar... Öldürülmeden işkence edilmiş

Haiti'de ülke basınında yer alan haberlerde, Moise'ye düzenlenmiş olan suikast soruşturmasına dair son bilgiler paylaşıldı.

DÜNYA 11.07.2021, 09:48 12.07.2021, 09:30
Haiti'nin Devlet Başkanı suikastinde yeni detaylar... Öldürülmeden işkence edilmiş

Soruşturmaya devam eden yargıçlardan Carl Henry Destin, Haiti gazetesine yapmış olduğu açıklamada, Moise'nin yatak odasında öldürülmeden işkenceye maruz kaldığını, oğlunun ve çalışanlarının ağzının kapatıldığını ve kızının ise kaçtığını söyledi.

Moise'ye nasıl işkence edildiğinin ayrıntıları Destin tarafından paylaşıldı.

Paylaşılan raporda Moise'nin sağ ayağında ve kolunda kırıkların olduğu ifade edildi.

Komando birliğince suikast yapıldı

Ulusal Polis Müdürü olan Leon Charles, Moise'ye yapılmış olan suikastın, iki Haiti asıllı Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı ve 26 Kolombiyalının içerisinde olduğu bir komando birliğince yapıldığını kaydetmişti.

Operasyonlar dahilinde polisle çatışmada olan 10 şüpheli hayatını kaybederken şimdiye dek 17 tanesi Kolombiyalı olmak üzere toplamda 19 kişi gözaltına alınmıştı.

Haiti'de 53 yaşında olan Moise, 7 Temmuz tarihinde silahlı kişiler tarafından evine düzenlenmiş olan saldırıda yaşamını yitirmiş ve eşi Martine Moise ise yara almıştı.

Moise'nin evinde uğramış olduğu suikast neticesinde yaşamını kaybetmesi sonrası ülkede geçici Başbakan Claude Joseph, ülkede acil durum ilan edildiğini duyurmuştu.

Yorumlar (0)