Haiti, demokrasi tarihinin kara günlerini yaşıyor 

2021 tarihinde Devlet Başkanı Jovenel Moise’nin öldürüldüğü Haiti’de önceki gün de Başbakan Ariel Henry’e suikast girişiminde bulunuldu. Bağımsızlık Günü kutlamaları için Gonaives şehrinde bir kilisede bulunan Henry, kilise çıkışında saldırıya uğradı. Saldırı girişimiyle birlikte çıkan çatışmada 1 kişi öldü ve birkaç kişi yaralandı. Ariel Henry ise olaydan sağ olarak kurtuldu. 

DÜNYA 03.01.2022, 07:24 03.01.2022, 17:44
Haiti, demokrasi tarihinin kara günlerini yaşıyor 

Haiti’nin resmi haber ajansından aktarılan bilgiye göre ülkenin 218’inci bağımsızlık yıl dönümü kutlaması için Gonaives şehrinde bulunan Başbakan Ariel Henry, beklenmedik bir olayla karşılaştı. Kilisedeki kutlamanın ardından suikast girişiminde bulunan kişi/kişiler başarısız olunca Henry’nin korumaları ile aralarında çatışma yaşandı.  

Aktarılan haberlere göre çatışmada 1 kişi öldü ve birkaç kişi yaralandı. Ölü ve yaralıların kimlikleri basınla paylaşılmazken Ariel Henry’nin çatışmadan yara almadan kurtulduğu aktarıldı.  



Silahlı çeteler, Henry’i uyarmıştı 

Şehirde faaliyet gösteren ve suikast girişiminden sorumlu tutulan bu silahlı çete, Başbakan Henry’i “şehre gelmemesi” konusunda uyarmışlardı. Henry ise gelen tehditlere karşın yine de bu ziyareti gerçekleştirmişti.  

Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise, 7 Temmuz 2021 tarihinde Port Au Prince şehrindeki özel rezidansında iken suikasta kurban gitmişti. Başkan’ın eşi Martine Moise ise yaralanmıştı. 

Yorumlar (0)