Haham Yehuda Glick'e hırsızlık baskını!

Her fırsatta Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen fanatik Yahudilerin öncüsü Haham Yehuda Glick hırsızlıkla suçlandı.

DÜNYA 20.02.2020, 06:14
Haham Yehuda Glick'e hırsızlık baskını!

Sıkça fanatik Yahudileri işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik eden İsrailli eski milletvekili Haham Yehuda Glick, İsrail polisi tarafından hırsızlıkla suçlandı.

Haham Yehuda Glick ile ilgili İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada, Haham Yehuda Glick'in hırsızlık suçlamasıyla dün akşam gözaltına alındığı ve mahkeme kararıyla evinde arama yapıldığı bildirildi.

İsrail polisinin açıklamasında, Haham Yehuda Glick'in önceki gün öğle saatlerinde Mescid-i Aksa'da gözaltına alındıktan sonra götürüldüğü polis merkezindeki "soruşturma materyallerini" çaldığı şüphesiyle akşam saatlerinde evinden yeniden gözaltına alındığı kaydedildi.

İsrail polisinin açıklamasında ayrıca şüpheli Haham Yehuda Glick'in "hırsızlık ve adli takibatın engellenmesi" ile suçlandığının da altı çizildi.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu KAN ise Haham Yehuda Glick'in şartlı tahliyeyle serbest bırakıldığını duyurdu.

Haberde, Haham Yehuda Glick'in nasıl salıverildiğine ilişkin daha fazla ayrıntı verilmedi.

Önceki gün gözaltına alınmıştı

Aşırı sağcı görüşleriyle öne çıkan ve sıkça fanatik Yahudileri işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik eden Haham Yehuda Glick, kuralları çiğnediği gerekçesiyle dün İsrail polisi tarafından Harem-i Şerif'in avlusunda gözaltına alınmıştı.

Mescid-i Aksa'dan zorla çıkarılan Haham Yehuda Glick, yakındaki bir polis merkezine götürüldükten kısa süre sonra salıverilmişti.

İsmi sıkça Mescid-i Aksa'ya gerçekleştirdiği baskınlarla anılan Haham Yehuda Glick, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun partisi Likud'un milletvekili olarak bir süre parlamentoda görevde bulunmuştu.

Yorumlar (0)