Hafter, sağ kolundan bile darbe yedi!

Darbeci Halife Hafter'in en yakınındaki isim olan Tümgeneral İdris Madi, Libya Mutabakat Hükümeti'nin (UMH) başarılarından korkarak istifa etti. 

DÜNYA 06.06.2020, 15:34 06.06.2020, 15:35
Hafter, sağ kolundan bile darbe yedi!

Türkiye'nin Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac'a verdiği desteğin ardından darbeci lider Halife Hafter'e büyük bir darbe indirildi. 

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (UMH) Trablus Uluslararası Havaalanı'nda ve Terhune gibi kritik şehirlerde kontrolü ele geçirmesinin ardından önemli bir gelişme yaşandı. 

Gayrimeşru güçlerin darbeci lideri Halife Hafter, Tümgeneral İdris Madi'den adeta darbe yedi. Hafter'in sağ kolu olarak tanınan ve milislerin koordinasyonunu sağlayan Tümgeneral Madi istifa etti. 

Tümgeneral Madi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, görevinden ayrıldığını bildirdi. Hem Hafter'e verdiği desteği hem de görevini bıraktığını duyuran Tümgeneral Madi, silah arkadaşları ile kardeşleri olarak nitelendirdiği kişilere çağrıda bulundu.

"Ulusal Mutabakat Hükümeti çatısı altında birleşin"

Tümgeneral Madi, söz konusu kişileri Libya'nın meşru hükümeti olan Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (UMH) çatısı altında birleşmeye çağırdığını kaydetti. 

Darbeci Sisi ile toplantı yapacak

Öte yandan, Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi'nin, Halife Hafter ve Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih ile başkent Kahire'de toplantı gerçekleştireceği duyuruldu. 

Yorumlar (0)