Hafter: Müzakere için gelmeye hazırız!

Libya'da gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter, Libya'da barışın sağlanmasına yönelik görüşmeler kapsamında Rusya’yı ziyaret etmeye hazır olduğuna ilişkin bir mektup kaleme aldı. 

DÜNYA 17.01.2020, 16:32
Hafter: Müzakere için gelmeye hazırız!

Libya'da gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'in barış görüşmelerini devam ettirmek amacıyla Rusya'yı ziyaret etmek istediği kaydedildi. 

Kremlin Basın Servisi tarafından yapılan açıklamada, Halife Hafter’in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e mektup gönderdiği ifade edildi. 

Söz konusu açıklamaya göre, mektupta, "Libya’da barışın sağlanmasına yönelik Moskova'da yürütülen görüşmeler için teşekkür ediyoruz ve bunu tümüyle destekliyoruz. Başlayan müzakere sürecine devam etmek üzere davetinizi kabul ederek Rusya'yı ziyaret etmeye hazırız." ifadeleri kullanıldı.

Halife Hafter, Libya'da barışın sağlanmasına yönelik görüşmeler kapsamında Rusya'nın başkenti Moskova'ya gitmişti. Ateşkes metnini imzalamadan ülkeyi terk eden Hafter, anlaşmaya olumlu baktığını ancak bölgedeki müttefikleri ile görüşmek için iki gün daha süre talep ettiğini bildirmişti. 

"Putin ile görüşmediği için öfke nöbeti geçirdi"

ABD merkezli Bloomberg haber ajansı, Moskova'da Libyalı taraflarla yapılan görüşmelere ilişkin, "Vladimir Putin, öfkeli Libyalı general tarafından nasıl oyuna getirildi?" başlıklı bir haber yayınlamıştı.

Libya'nın doğusundaki silahlı milislerin lideri Halife Hafter'in Moskova'da kırmızı halı ile karşılanıp Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Kremlin'de görüşmeyi ümit ettiği kaydedilen haberde, kendisini Dışişleri Bakanlığında gerçekleştirilen görüşmelerde bulduğu ifade edilmişti.

Haberde, Halife Hafter'in Vladimir Putin ile görüşememesi nedeniyle öfke nöbeti geçirdiği ve önce görüşmeleri daha sonra da Moskova'yı terk ettiği kaydedilmişti. 

Yorumlar (0)