Hafter milislerinden kurtarılan hastanede kadınlı çocuklu 106 ceset!

Libya’da Hafter milislerin geri çekilişi sürüyor! Ekipler, Hafter milislerin ellerinden kurtardıkları Terhune kentinde güvenlik kontrolü sırasında bir hastanede kadın ve çocukların da bulunduğu 106 ceset buldu. 

DÜNYA 05.06.2020, 18:14 05.06.2020, 19:57 Hanife
Hafter milislerinden kurtarılan hastanede kadınlı çocuklu 106 ceset!

Libya,Türk SİHA’ları İle Hafteri perişan etmeye devam ediyor… Bugün Hafter milislerinin elinden kurtardığı Terhune kentinde bulunan hastanede, kadın ve çocuklardan oluşan 106 ceset çıktı.

Libya hükümetinin yürüttüğü Öfke Volkanı Operasyonu Basın Ofisinden olaya ilişkin n yazılı açıklama yapıldı. Buna göre hastanede cesetleri bulunan siviller infaz edildi. 

Basın Ofisi tarafından paylaşılan fotoğraflarda hastanenin koridor ve odalarında çokça ceset torbasının bulunması ise dikkat çekti. 


Çoğu ceset tanınmaz durumda  
 

Diğer yandan hastanedeki cesetlere yönelik açıklama yapan Libya Sağlık Bakanlığı Basın Müsteşarı Emin el-Haşimi, yaptığı açıklamada, kadın ve çocukların da bulunduğu cesetlerin çoğunda işkence izlerine rastlandıklarının altını çizdi. 

Haşimi, cesetlerin bazılarının tanınmaz durumda olduğunu belirterek Hafter milislerinin savaş suçlarının yerel ve uluslararası tüm kuralları çiğnediklerini söyledi.

Bu duruma ilişkin yetkili makamlardan ise henüz ayrıntılı bir bilgi gelmedi.

Yorumlar (0)