"Hafter masada olma şansını çoktan kaybetti"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kendisinin ülke yönetimine el koyduğunu söyleyen Darbeci Hafter'in masada olma şansını çoktan kaybettiğini ifade etti.

DÜNYA 18.06.2020, 22:55
"Hafter masada olma şansını çoktan kaybetti"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı bir TV programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu Libya'daki durum başta olmak üzere pek çok konuya ilişkin değerlendirme yaptı.

Çavuşoğlu, Libya'da Türkiye'nin destekleriyle birlikte Hafter milislerine karşı başarılı operasyonlar yürütülürken milislerin ise şehirlerden bir bir kaçmaya başladığını kaydetti.

Bu kapsamda bölgede ateşkese dair seçenekler de gündeme geldi.

"Hafter, zaman kazanmaya çalışıyor"

Mevlüt Çavuşoğlu, Hafter'in kaybettiği güç sebebiyle ateşkeş çağrılarıyla biraz daha zaman kazanmaya çalıştığını ifade ederek, geçmişteki ateşkes çağrılarını da hatırlattı.

Hafter zamanında ateşkes seçeneğine yanaşmadığı için şimdi de herhangi bir meşruiyetinin olmadığını vurgulayarak muhtemel bir anlaşma durumunda Hafter'in masada olmayacağını da açıkladı.

"Darbeci Hafter, fırsatı kaçırdı"

Çavuşoğlu, geçmişte ateşkes çalışmaları olduğunu fakat Hafter'in buna riayet etmeyerek saldırılarda bulunduğunu ifade ederek, şimdiki ateşkes çabalarının da kalıcı olmayacağını kaydetti. Hafter'e güvenilmemesi gerektiğini ifade eden Çavuşoğlu, Rusya'nın Hafter'e garanter olduğunu, Türkiye'nin ise Sarrac'a garantör olduğunu kaydetti. Rusya Hafter'e kendi evlerinde imzayı attırmadığını ve sahadaki kazanımlar sonucunda Hafter'in bu tavra büründüğünü ifade ederek 'Yönetime el koydum' diyen kişinin masada olmaması gerektiğini ifade etti.

Yorumlar (0)