Hafter'in "koronavirüs" planı!

Tüm dünya gibi Libya'nın da mücadele ettiği koronavirüs salgını Hafter için yeni bir plan hâline geldi. Hafter, koronavirüs salgınının yayılması için, Covid-19 ile mücadele eden sağlık kuruluşlarını vuruyor. Hafter milisleri iki sahra hastanesini daha vurdu.

DÜNYA 21.04.2020, 06:41
Hafter'in "koronavirüs" planı!

Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri darbeci general Halife Hafter'e bağlı milislerin, başkent Trablus'un güneyinde iki sahra hastanesine gerçekleştirdiği füze saldırısında 5 sağlık görevlisi yaralandı.

BM (Birleşmiş Milletler) nezdinde Libya'da tek meşru görülen ve Türkiye'nin de tanıyıp destek verdiği UMH'ye (Ulusal Mutabakat Hükümeti) bağlı güçler tarafından yürütülen Öfke Volkanı Operasyonu Basın Merkezi'nin Facebook sayfasından yapılan açıklamada, Halife Hafter milislerinin Vadi er-Rabi'deki 2 sahra hastanesini Grad füzeleriyle vurduğu bildirildi. Saldırıda 5 sağlık görevlisinin yaralandığı bilgisi paylaşıldı.

Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) askerî birlikleri, 25 Mart'tan itibaren "sivillerin hayatını korumak için" savunma pozisyonundan saldırı pozisyonuna geçtiklerini ve "Barış Fırtınası Operasyonu"nu başlattıklarını duyurmuştu.

Ulusal Mutabakat Hükümeti güçleri, 13 Nisan'da Libya'nın batısındaki 8 yerleşim yerinden Halife Hafter milislerini çıkartarak, yaklaşık 3 bin kilometrekarelik alanı milislerden temizlediklerini açıklamıştı.

Halife Hafter milisleri, cephede yaşadıkları kayıpların ardından başkentin yerleşim bölgelerine roket ve top atışı düzenlemiş, bu saldırılarda sivil can kayıplarının yanı sıra, hastaneler de hedef alınmıştı.

Yorumlar (0)