Hafter'e çok ağır darbe!

Libya Ordusu, Hafter milislerine mühimmat taşıyan dev kargo uçağını, havaalanına iniş yaptığı anda vurdu. Dev kargo uçağı, içindeki mühimmatın da patlamasıyla tamamen parçalandı.

DÜNYA 07.05.2020, 06:53 07.05.2020, 10:39
Hafter'e çok ağır darbe!

Libya Ordusu hava unsurları, Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri işgalci Halife Hafter’e silah ve mühimmat taşıyan kargo uçağını havaalanına teker koyduktan sonra henüz aprona yaklaşamadan vurdu.

Halife Hafter'i çılgına döndürecek hava operasyonu ile ilgili Libya hükümetine bağlı Öfke Volkanı Basın Merkezi tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, darbeci Halife Hafter milislerine mühimmat taşıyan Antonov tipi dev kargo uçağın, 5 Nisan'da Terhune Havaalanı’na teker koyduktan hemen sonra Libya Ordusu hava unsurları tarafından vurulduğu duyuruldu.

Tıbbi malzeme iddiası da yalan çıktı

Öfke Volkanı Operasyonu Basın Merkezinin açıklamasında, dev kargo uçağının vurulduktan sonra içindeki silah ve mühimmatın infilak etmesinin, darbeci Halife Hafter milislerinin sözcüsü Ahmed el-Mismari’nin uçakta tıbbi malzeme bulunduğu iddiasının doğru olmadığını ortaya koyduğu vurgulandı.

Suriye uçağı da radardan kayboldu

Öfke Volkanı Operasyonu Basın Merkezi ayrıca, bugün Suriye’nin Şam Havaalanı’ndan kalkan Suriye hava yolu şirketi Cham Wings Airlines’e ait Airbus 320 tipi yolcu uçağının, Libya hava sahasına girdikten sonra radardan kaybolduğunu da açıkladı.

Hava uzmanları, Ürdünlü askerî uzmanlar ve paralı askerleri taşıdığı kaydedilen söz konusu uçağın, havaalanına indikten sonra diğer uçak gibi aynı kaderi yaşamamak için takip sisteminden çıkmış olduğu değerlendirmesini yaptılar.

Yorumlar (0)