Hafter'den Trablus'a büyük saldırı

Darbeci General Halife Hafter milisleri, Trablus’ta füze ve top atışıyla büyük bir saldırı düzenledi.

DÜNYA 09.01.2020, 07:46
Hafter'den Trablus'a büyük saldırı

Libya’nın doğusundaki darbeci lider General Halife Hafter’e bağlı milisler başkent Trablus'un tek sivil havalimanı Mitiga yakınındaki Suuk el-Cuma Mahallesi’ne yoğun top atışı ve füze saldırısı gerçekleştirdi.

Akşam saatlerinden itibaren Libya'nın başkenti Trablus'ta çok sayıda güçlü patlama sesi duyuldu. Kimi patlamalar ise karanlık havayı zaman zaman aydınlattı. Görgü şahitleri, Mitiga Havalimanı yakınındaki Suuk el-Cuma Mahallesi'nin çok sayıda füze ve top atışıyla vurulduğu bilgisini paylaştı.

Saldırılarda can kaybı yaşanıp yaşanmadığına ilişkin henüz bir bilgi bulunmuyor.

Erdoğan'ın çağrısına cevap mı?

Söz konusu yoğun saldırının, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dün gerçekleştirdiği görüşmede yaptıkları ateşkes çağrısının ardından yapılması dikkati çekti.

Libya Devlet Yüksek Konseyi ve UMH (Ulusal Mutabakat Hükümeti) Başkanlık Konseyi, Türkiye ve Rusya’nın ateşkes çağrısını memnuniyetle karşıladıklarını duyurmuştu.

Libya'nın doğusundaki silahlı güçlerin lideri darbeci General Halife Hafter, Libya'nın başkent Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan 2019 tarihinde saldırı emri verdiğini duyurmuş, bunun üzerine uluslararası meşruiyete sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) birlikleri de karşı operasyon başlatmıştı.

Yorumlar (0)