Hafter "büyük savaşa" hazırlanıyor!

Darbeci Sisi'den Libya'daki darbeci Hafter'e mühimmat yardımı yapıldı.

DÜNYA 15.07.2020, 12:32
Hafter "büyük savaşa" hazırlanıyor!

Libya ordusu, Mısır'daki darbeci Abdufettah es-Sisi yönetiminin, Libya'nın doğusundaki Tobruk vilayetine askeri mühimmat gönderdiğinin tespit edildiğini duyurdu.

Libya ordusunca sürdürülen Öfke Volkanı Operasyonu'nun basın biriminden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, Sisi yönetimi tarafından getirilen mühimmatların bu sabah kamyonların oluşturduğu bir konvoyla Tobruk şehrine ulaştırıldığı belirtildi.

Fotoğrafları yayınladılar

Söz konusu mühimmatı Tobruk kentine getiren kişilerin askeri üniformalı olduklarının altı çizilen yazılı açıklamada daha fazla detay verilmedi ancak konu ile ilgili fotoğrafları yayınladı.

Mısır gemisinin de fotoğrafı paylaşılmıştı

Öfke Volkanı operasyonu basın birimi, 8 Nisan 2020 tarihinde de Tobruk Limanı'na gelerek buraya demirlenen Mısır gemisinin fotoğraflarını yayınlamıştı. Fotoğraflarda gemide askeri mühimmat yüklü 40 kamyonu görülüyordu.

Libya’nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri darbeci general Halife Hafter'in sözcüsü Ahmed el-Mismari, dün yaptığı açıklamada Sirte ve Cufra bölgelerinde "büyük savaş" olacağını söylemişti.

Yorumlar (0)