Hafter bayram ateşkesini ihlal etti

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UHM), Kurban Bayramı için varılan ateşkesin Halife Hafter güçleri tarafından ihlal edildiğini duyurdu.

DÜNYA 11.08.2019, 17:07 11.08.2019, 17:14
Hafter bayram ateşkesini ihlal etti

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UHM) tarafından başlatılan 'Burkan el-Gadab Operasyonu'nun Facebook sayfasında yayımlanan açıklamada, Halife Hafter güçlerinin Trablus'un kuzeyindeki Mitiga Havalimanı'nın yer aldığı Suk el-Cuma Mahallesi'ne roket ve topçu ateşiyle saldırı gerçekleştirdiği bildirildi.

Kurbanlık hayvanlar da zarar gördü

Açıklamada, saldırı nedeniyle 3 sivilin yaralandığı belirtildi.

Ayrıca, kurban kesim alanının da bulunduğu bölgenin vurulduğunu ve kurbanlık hayvanların zarar gördüğünü gösteren fotoğraflar paylaşıldı.

BM'den ateşkes için çağrı

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UHM) ile Libya'nın doğusundaki silahlı güçlerin lideri Halife Hafter, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yapılan 'Kurban Bayramı'nda ateşkes' teklifini kabul ettiğini açıklamıştı.

29 Temmuz günü Birleşmiş Milletler Libya Özel Temsilcisi Gassan Selame, Kurban Bayramı dolayısıyla taraflar arasında güven inşası ile esir ve cenaze değişimini de öngören bir ateşkes teklifi yapmıştı. 

11. Büyükelçiler Konferansı'na (BKON) katılmak üzere Ankara'ya gelen Selame, Libya'daki kriz için aranan siyasi çözümlere ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştu. 

Selame, yakın zamanda duyurduğu üç aşamalı çözüm planını 'ilk adımda Kurban Bayramı süresince uygulanacak bir ateşkes, hemen ardından Libya ile ilişkili ülkelerin katılacağı uluslararası toplantı ve en son da Libyalı tarafların görüşmesi' şeklinde belirlediklerini kaydetmişti. 

General Halife Hafter, başkent Trablus'u ele geçirmek amacıyla 4 Nisan günü saldırı emri vermiş, bunun üzerine uluslararası meşruiyete sahip Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UHM) birlikleri de karşı operasyon başlatmıştı.

Yorumlar (0)