Hafter ateşkesi bozdu

Ateşkes ilanına kadar varlık mücadelesi içindeki cuntacı Halife Hafter, Sirte'nin batısındaki Libya askerî birliklerine çok sayıda Grad füzesi fırlattı.

DÜNYA 27.08.2020, 15:36
Hafter ateşkesi bozdu

Sesli mesaj yayımlayan Libya ordusuna bağlı Sirte ve Cufra Ortak Operasyon Dairesi Sözcüsü General Abdulhadi Dırah, "isyancı düşman güçleri" olarak tanımladığı cuntacı Halife Hafter milislerinin gece saatlerinde ateşkesi ihlal ettiğini ve Libya ordusu birliklerinin yer aldığı bölgelere füze saldırısı düzenlediği bilgisini verdi.

Sirte ve Cufra Ortak Operasyon Dairesi Sözcüsü General Abdulhadi Dırah, saldırıda 12'den fazla Grad füzesinin fırlattığını ancak hiçbir can kaybı ve yaralanmanın olmadığını ifade etti.

Sirte ve Cufra Ortak Operasyon Dairesi Sözcüsü General Abdulhadi Dırah, füze saldırısının, Sirte'nin batısında bulunan Libya ordu birliklerinin kontrolündeki 30 numaralı bölgenin yakınındaki Nahle kavşağında gerçekleştiğini dile getirdi.

Libya'da ateşkes ne zaman sağlandı?

Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac ile Tobruk Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih, 21 Ağustos 2020 Cuma günü ateşkes kararı aldıklarını ilan etmişti.

Tobruk Temsilciler Meclisi, Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri cuntacı Halife Hafter'in siyasi müttefiki olarak masaya oturmuştu.

Ateşkes kararı neleri kapsıyor?

Ateşkes çerçevesinde alınan kararlar şöyleydi:

- Sirte ve Cufra, silahtan arındırılmış bölgeler olacak.

- Libya'da petrol üretimi ve ihracı yeniden başlatılacak.

- Yabancı ve paralı askerler Libya'dan çıkarılacak.

- Başkanlık Konseyi ile genel seçimler 2021 yılının Mart ayında yapılacak.

Yorumlar (0)