Hafter 2. kaçış için ABD'de krallık kurmuş!

Muammer Kaddafi devrilinceye kadar ABD'de huzur içinde yaşayan, uygun ortamı yakalayınca Libya'ya görevlendirilen Halife Hafter'in, kaçırdığı paralarla ABD'de milyonlarca dolarlık mal varlığı oluşturduğu ortaya çıktı.

DÜNYA 03.12.2020, 17:58
Hafter 2. kaçış için ABD'de krallık kurmuş!

Libya’nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin elebaşısı darbeci terörist Halife Hafter'in ikinci kez başarısız olması durumunda yeniden ABD'ye dönmeyi planladığı, bunun için de ABD'de minik bir krallık kurduğu ortaya çıktı.

İlkinde Kaddafi'den kaçtı!

Libya'da 1980'lerde Muammer Kaddafi’yi devirmek için gerçekleştirilen faaliyetlere önderlik eden Halife Hafter, başarısız olunca ABD'ye kaçmıştı.

20 sene ABD'de huzur içinde yaşayan Hafter'in, ikinci kez ülkeden kaçma ihtimaline karşılık ABD'de milyonlarca dolarlık mal varlığı edindiği belirlendi.

17 dev mülk satın aldı

BM tarafından tanınan ve Türkiye'nin de BM kararlarına göre tanıdığı Libya'nın meşru hükümetine başkaldıran teröristbaşı Hafter'in, Libya'dan kaçırdığı paralarla Amerika Birleşik Devletleri'nin Virginia eyaletinde 17 dev mülk satın aldığı, mülklerin hepsinin de kendi adına kayıtlı olduğu bildirildi.

Mülkleri arasında Great Falls'ta 5600 metrekarelik bir ev (2,5 milyon dolar değerinde), Falls Church'ta bir apartman ve bir çiftlik evi olan Halife Hafter'in bu mülklerden sadece bir tanesine 8 milyon dolar nakit para ödediği belirtildi.

At yetiştiriyor, BAE ve Fransa'da koşturuyor!

Sözde Libya halkını kurtarmak için mücadele ettiği dönemde, 2020 Temmuz'unda Boyce'ta dev at çiftliğini 700 bin dolar ödeme yaparak satın alan Halife Hafter'in, bu çiftlikte yetiştirilen paha biçilemez safkan Arap atlarını Birleşik Arap Emirlikleri ve Fransa'da gerçekleştirilen uluslararası yarışlarda koşturduğu ifade edildi.

Hafter'in saldırılarına ses çıkaran yok!

Diğer taraftan Libyalı yetkililer, bazı Batılı devletlerle bölge devletlerinin Halife Hafter'in 2019 Nisan'ında Libya'nın başkenti Trablus'u ele geçirmek amacıyla başlattığı hain saldırıları desteklediğine, çoğu uluslararası aktörün darbeci Hafter'in saldırılarına ses çıkarmadığına vurgu yaptı.

"Trablus'a düzenlenen saldırılar sonrası Türkiye müdahale etmeseydi Halife Hafter Trablus'u alacak ve kendini diktatör ilan edecekti" diyen Libyalı yetkililer, bebek, çocuk, kadın, yaşlı demeden binlerce masum sivili öldüren Halife Hafter’in yalnızca savaş suçu işlemediğini, yasal olmayan yollardan büyük mal varlığı edindiğini belirtti.

Libyalı yetkililer, hem insanlık suçlarının, hem savaş suçlarının hem de illegal mal edinimlerinin hesabının sorulacağını ifade ederek, gerekli incelemelerin de devam ettiğini bildirdi.

Yorumlar (0)