Haftanın 20 fotoğrafı

Dünyayı ayağa kaldıran ve de Üçüncü Dünya Savaşı beklentilerini artıran Bağdat'taki drone saldırısı, Avustralya'daki kontrol altına alınamayan orman yangınları, Hong Kong'daki dur durak bilmeyen protestolar ve diğerleri. Dünyanın dört bir yanından bu haftanın en iyi 20 fotoğrafı sizlerle.

DÜNYA 05.01.2020, 14:00 05.01.2020, 14:25
Haftanın 20 fotoğrafı

1) Hong Kong

Hükümet karşıtı göstericiler, şehrin Edinburgh Place meydanındaki bir mitingde cep telefonlarının fenerlerini kullanıyor.

2) Bağdat, Irak

ABD'nin düzenlediği hava saldırısından sonra Bağdat havaalanında Kasım Süleymani'nin bulunduğu araç yanıyor.

3) Santiago, Şili

Santiago'daki göstericiler çevik kuvvet polis ile çatışıyor. Şili, metro ücretlerinin yükselmesiyle başlayan ve yaklaşık 30 yıl önce Augusto Pinochet'in diktatörlüğünden bu yana en şiddetli sosyal huzursuzluğun yaşandığı aylardır devam etmekte olan protestolarla sarsılıyor.

4) Bega, Avustralya

Ben Spencer isimli baba ve Amy adlı kızı orman yangınları kaçtıktan sonra Yeni Güney Galler eyaletindeki Bega etkinlik alanında yaşam mücadelesi veriyor. Avustralya'daki söndürülemeyen orman yangını krizi dur durak bilmiyor.

5) Conjola Gölü, Avustralya

Bir Kanguru Conjola Gölü'nün dibindeki kasabada yanan bir evden geçiyor. Avustralyalı yetkililer, orman yangınları itfaiyecilerin tüm kasabaları savunamayacağı kadar tehlikeli hâle geldiğinden üç eyalette kül olan bölgelerden kaçmadan önce son bir savunma yapıyor.

6) Londra, Birleşik Krallık

9, 11 ve bir Davut Yıldızı'nın yer aldığı antisemitik bir grafiti Londra Belsize Park'taki bir vitrinin üzerinde görünüyor. Grafiti, Yahudilerin Hanuka Festivali sırasında yapıldı. Grafitinin 11 Eylül terör saldırılarından Yahudilerin sorumlu tutulduğu antisemitik bir komplo teorisine dayandığı düşünülüyor.

7) Gazze, Filistin

İsrail güçleri, Gazze sınırına yakın bir bölgede toplanan Filistinli göstericilere göz yaşartıcı gaz ateşliyor.

8) İdlib, Suriye

İdlib'in güneyindeki Maaret El Numan'a doğru ilerleyen rejim güçlerinden kaçan bir çocuk, Dana'daki bir mülteci kampında dinleniyor. Birleşmiş Milletler, son iki hafta içinde Suriye'nin kuzeybatısındaki 235.000'den fazla sivilin evlerini terk ettiğini söylüyor.

9) Bağdat, Irak

Öfkeli Haşdi Şabi milis ve destekçileri Bağdat'taki ABD Büyükelçiliğini ateşe veriyor.

10) Kabil, Afganistan

Kabil'in en genç ayakkabıcısı bir cadde üzerinde müşterilerini bekliyor.

11) Cakarta, Endonezya

Çocuklar sular altında mahallelerinde oyun oynuyor. Endonezya'da aşırı yağışlar sebebiyle oluşan sel ve heyelanda hayatını kaybedenlerin sayısı 43'e ulaştı. Daha fazla yağmur yağacağı tahmin edildiğinden bulut tohumlama faaliyetlerinin yürütüleceği ifade ediliyor.

12) Kirkwall, İskoçya

İskoçya'nın kuzeyinde yer alan Orkney Adaları'na mensup Orkadyanlar yeni yıla girerken deri bir top ile oyun oynuyorlar. "Ba" adı verilen oyun "Uppies" ve "Doonies" olmak üzere iki takım arasında sokak futbol maçı şeklinde gerçekleşiyor.

13) Ibi, İspanya

İnsanlar taklit askerî kıyafetler giyerek "Els Enfarinats" savaşında birbirlerine yumurta atıyorlar. İzin verilen silahlar yumurta, un ve havai fişek.

14) Manila, Filipinler

Kalabalıklar yeni yılı kutlamak için sokaklara akın ediyor.

15) Londra, Birleşik Krallık

Bir Humboldt Pengueni, Londra Hayvanat Bahçesi'ndeki hayvanların yıllık sayımı sırasında harekete geçiyor.

16) Rio de Janeiro, Brezilya

Afro-Brezilya dinlerinin inananları, Copacabana Plajı'nda Antik Yoruba mitolojisinin deniz tanrıçası ve Afro-Brezilya kültürünün en popüler tanrılarından biri olan Yemanja'ya dua ediyorlar.

17) Londra, Birleşik Krallık

Richmond Park'ta sabah saatlerinde yoğun sis altında otlayan geyikler bisikletçilerle yarışıyor.

18) Portmarnock, İrlanda

At biniciler Portmarnock'ta plajın keyfini çıkarıyor.

19) Rio de Janeiro, Brezilya

Yeni Yıl kutlamaları sırasında Rio'daki Copacabana Plajı üzerinde sergilenen muhteşem havai fişek.

20) Gippsland, Avustralya

Dumanlar Avustralya'nın güneydoğusunda bulunan Victoria eyaletinden yükseliyor. Avustralya'da Victoria eyaletinin kuzeydoğu ve Yeni Güney Galler eyaletinin güney kıyısında evleri bulunan binlerce insan canını kurtarmak için kaçmak zorunda kaldı.

Yorumlar (1)
Zehra 4 yıl önce
Güzl bi çalşma en çokda İdlibli çocuk etkiledi bni.