Haftanın 20 fotoğrafı

Elazığ'da yaşanan 6,8 büyüklüğündeki deprem, Brexit anlaşmasının imzalanması, tüm dünyayı alarma geçiren yeni koronavirüs, Taal Volkanı'nın patlaması ve Avustralya'daki yangınlardaki son durum... Dünyanın dört bir yanından bu haftanın en iyi 20 fotoğrafı sizlerle.

DÜNYA 25.01.2020, 15:00 25.01.2020, 15:12
Haftanın 20 fotoğrafı

1) Elazığ, Türkiye

Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası yıkılan bir binanın enkazından bir kişi 14 saat sonra sağ çıkarılıyor. 

2) Londra, İngiltere

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 2016'da yapılan referandumdan bu yana gündemde olan Brexit için sona gelinen anlaşmayı imzalıyor.

3) Mullengudgery, Avustralya

Bir çocuk Yeni Güney Galler'deki toz fırtınasına doğru koşuyor. Gök gürültülü fırtınaların meydana getirdiği toz rüzgarları, bazı kasabalarda gündüzü geceye dönüştürdü.

4) Kanguru Adası, Avustralya

Ufak bir kanguru yanmış arazinin ortasında objektiflere yakalanıyor.

5) Stirling, Avustralya

"Tour Down Under" adı verilen bisiklet yarışında ana grup Victoria eyaleti yakınlarında Woodside'da yanmış arazinin ortasından geçiyor.

6) Lesbos, Yunanistan

Bir mülteci çocuk Moria'daki mülteci kampı yakınlarındaki derme çatma bir kampta yaşam mücadelesi veriyor. Yunanistan hükûmeti, adadaki mülteci kampından 100'den fazla hasta çocuğun derhal tahliye edilmesini emretti.

7) Lesbos, Yunanistan

Bir aile, Moria kampının yanında kurulan derme çatma çadırlarında akşam yemeği pişiriyor. Binlerce sığınmacı dayanılmaz koşullarda adada mahsur kaldıkça, tüm ada göç durumunu protesto etmek için 24 saatlik bir grev düzenliyor.

8) Antarktika

50 yaşındaki dayanıklılık yüzücüsü Lewis Pugh, eriyen buzullara ışık tutmak için buzlu sulara hız ölçerle girme cesaretini gösteriyor. Pugh, kutuplardaki iklim krizinin farkındalığını artırmak için eriyen buz tabakasının altındaki nehirde 10 dakika 17 saniye boyunca yüzdü.

9) Batangas, Filipinler

Patlayan Taal Yanardağı'nın eteklerindeki çamurla kaplanmış evler havadan görüntüleniyor.

10) Laurel, Filipinler

Bir sokak köpeği, Taal patlamasından kaynaklanan ağır volkanik küller nedeniyle çökmüş bir çatı altında uyukluyor.

11) Şanghay, Çin

Paramiliter bir polis memuru Şanghay tren istasyonunda tıbbî maske takıyor. Çinli yetkililer yeni koronavirüs (2019-nVoC) son sürat yayıldığı için 13 kentin tecrit altına alındığını açıklarken, Şanghay'daki Disneyland de süresiz olarak kapatıldı.

12) Wuhan, Çin

Tıbbî personel, yeni tip koronavirüsün neden olduğu pnömoni hastalarının tedavi edilmesi için Wuhan'daki Jinyintan Hastanesi'ne bir hasta naklediyor. Çin'de koronavirüs salgınından şu ana kadar bin 287 kişi enfekte olurken 41 kişi de yaşamını yitirdi.

13) Wuhan, Çin

İlk kez Wuhan'da tespit edilen yeni koronavirüs türünden enfekte olan hastaları tedavi etmek için inşa edilen yeni bir hastanenin şantiyesindeki kepçeler ve hafriyat kamyonları havadan görüntüleniyor. Salgının merkezindeki şehir, sadece 10 gün içinde 1000 yataklı bir hastane inşa etme gibi iddialı bir göreve başladı.

14) Pekin, Çin

İnsanlar popüler bir turizm destinasyonu olan Pekin'deki Yazlık Saray önündeki Kunming Gölü'nün donmasının ardından kızaklı sandalyelerle gölün tadını çıkarıyor.

15) Tecun Uman, Guatemala

Orta Amerikalı göçmenler Guatemala ve Meksika arasındaki sınırın güneybatısında yer alan Suchiate Nehri'ni yaya bir şekilde geçerek Meksika'ya doğru hareket ediyorlar.

16) Tecun Uman, Guatemala

Honduraslı göçmenler Meksika'ya geçmeye çalıştıktan sonra Guatemala dönüyorlar.

17) Canaveral Burnu, Florida

Elon Musk'ın kurucusu olduğu SpaceX'in Falcon 9 roket motoru, bir uçuş iptal testi sırasında mürettebat Dragon adı verilen astronot kapsülünü fırlattıktan sonra kendini imha ediyor. Uçuşta yaklaşık bir buçuk dakika geçmişken, görev operatörleri gemide bir acil durum simüle ederek manken astronot mürettebatın yer aldığı Dragon kapsülü roketten ayrıldı ve güvenli bir şekilde Atlantik Okyanusu'na iniş yaptı.

18) Kitui, Kenya

Katitika köyündeki bir çiftçinin kızı, çöl çekirge sürülerini mahsulattan uzak tutmak için şalını sallıyor. Doğu Afrika'daki büyük çekirge sürüleri aşırı hava dalgalanmalarının sonucu. Bu sürüler halen kuraklık ve ölümcül sellerden dengesini kaybeden bölge için felaket olabilir. Yoğun yırtıcı böcek sürüleri, Etiyopya ve Somali'den Kenya'ya gelerek bölgede son on yıllarda görülen en büyük istilaya sebep oldu.

19) Barcelona, İspanya

Bir kadın Gloria Fırtınası'nın etkili olduğu sıralarda dalgakıranlara çarpan Akdeniz'in fotoğrafını çekiyor. Thirteen people have died and four are missing after Gloria Fırtınası İspanya'nın doğusunu şiddetli rüzgarlar, sağanak yağışlar, kar yağışları ve devasa dalgalarla hırpalarken 13 kişinin öldüğü ve 4 kişinin de kayıp olduğu belirtiliyor.

20) Davos, İsviçre

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, ABD Başkanı Donald Trump'ın Davos'taki 50. Dünya Ekonomik Forumu'nda yaptığı konuşmadan sonra ayrılıyor. Thunberg, dünyadaki siyasi liderler ve iş liderlerini fosil yakıtlardan vazgeçme çağrılarını görmezden gelmekle eleştiriyor.

Yorumlar (0)