Hacılara kapılar 2021'de açılıyor!

Suudi Arabistan, 2021 yılının başında ülke dışından Kâbe’yi ziyaret etmek isteyenler için kademeli umre planı hazırlıyor.

DÜNYA 15.09.2020, 09:20 15.09.2020, 17:05
Hacılara kapılar 2021'de açılıyor!

Suudi Arabistan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle birtakım kısıtlamalar getirmişti.

Kâbe’de 5 Mart 2020 tarihinde toplu ibadetlere geçici olarak ara verilmiş, sadece Suudi Arabistan'da yaşayan kısıtlı sayıda insanın Kâbe’yi ziyaret etmesine izin verilmişti. 

Suudi Arabistan, umre ziyaretini kademeli olarak yeniden başlatmak üzere plan hazırlamaya devam ediyor.

Konuya ilişkin açıklama Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığından geldi. 

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Suudi Arabistan'a giriş-çıkış yapmayı düşünen kişilere getirilen sınırlandırmalara tümüyle son verilmesine yönelik karar verildiği bildirildi. 

Söz konusu açıklamada, yeni tip koronavirüsten (Covid-19) önce uygulanan yöntemler doğrultusunda nakil araçlarının geçişini sağlamak üzere bütün sınır kapılarının açılacağı ifade edildi.

Alınan karara göre, 1 Ocak 2021 itibarıyla hava, deniz ve kara sınır kapıları açılacak. 

Açıklamada, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) seyrinin değerlendirileceği ve ilerleyen dönemde verilecek bir karar doğrultusunda umre ziyaretinin aşamalı şekilde başlatılmasına ilişkin planın duyurulacağı kaydedildi. 

Yeni hac kuralları açıklanmıştı

Riyad yönetimi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) dâhilinde hac ibadeti için alınan önlemleri duyurmuştu.

Hac ibadeti sırasında Arafat ve Mina Müzdelife'ye izin alınmadan girilmeyeceği ve maske takmanın zorunlu olacağı ifade edilmişti.

Arafat ve Mina Müzdelife'de, 50 metrekarelik alana sahip olan çadırlarda 10'dan fazla kişinin kalamayacağı belirtilmişti. Şeytan taşlama sırasında kullanılacak olan çakıllara dezenfeksiyon işleminin uygulanacağı ve söz konusu çakılların paketlere konularak hacılara verileceği kaydedilmişti.

Say ve tavaf alanlarında hacıların her kata dağılacağı ifade edilmişti. Buralarda en az yarım metre veya bir metre olacak şekilde sosyal mesafenin korunmasının sağlanacağı ve kurallara uyulması için şeritlerin çizileceği belirtilmişti. 

Hacıların toplu olarak aynı yerde bulunamayacakları kaydedilirken, Hacerul Esved ile Kâbe’ye dokunmanın ve öpmenin yasak olacağı aktarılmıştı. Sosyal mesafe ve maske kurallarına riayet edilerek cemaat ile namaza müsaade edileceği duyurulmuştu.

İçme suları ve zemzemin pet şişelerde dağıtılacağı ifade edilmişti. 

Yorumlar (3)
Cemil İnanç 3 yıl önce
Ahh bu salgın bi bitsede bizimde hasretimiz son bulsa. Ne zaman Türkiye ye kapılarını açacak Arabistan acaba. bu sene Semerşah turizm başvurmuştum ama kapılar kapanınca kaldık burda, Tekrar ne zaman açılır umre fiyatları ne olur bizede gidip görmek nasip olurmu hasret kaldık...
Bu ne as 3 yıl önce
Bunada şükür elhamdülillah
Ahmet gurpinar 3 yıl önce
Hadi isAllah ama içim öle demiyo zaten turlar bi yayın yapsa hemen isAllah