Gürcistan'dan Ukrayna'ya "cephe" suçlaması!

Ukrayna'nın, Rusya'ya karşı Gürcistan'da yeni bir cephe açma planı olduğunu kaydeden Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, "Bunun için Gürcistan'ın eski devlet başkanı Saakaşvili ülkeye geldi. Hedefleri, burada bir cephe açarak Rusya'yı zora düşürmekti." diyerek sitem etti.

DÜNYA 27.04.2022, 20:45 28.04.2022, 01:49 Hakan Öksüz
Gürcistan'dan Ukrayna'ya "cephe" suçlaması!

Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, Rusya'nın savaş açtığı Ukrayna ile ilgili son gelişmeleri değerlendirdi. Savaşın tarafı olmadıkları Rusya'ya yaptırım uygulayan ülkeler arasına katılmadıklarını kaydeden Garibaşvili, "Ukrayna, bize yönelik asılsız suçlamalar yapıyor. Tiflis Büyükelçisini de geri çağırdılar. Bazı Ukraynalı yetkililer, Gürcistan ve Moldova'da Rusya'ya karşı cepheler açmayı amaçlıyor. Buna dair duyumlarımız var." dedi.

"Gürcistan'da yeniden cephe açılacaktı"

Ukrayna'nın Tiflis Büyükelçisini geri çağırdığını ve Gürcistan'ı haksız şekilde itham ettiğini kaydeden İrakli Garibaşvili, "Gürcistan'da yeni bir cephe açarak savaşı yaymak istiyorlar. Eski devlet başkanı Mihail Saakaşvili'yi serbest bıraktılar. Saakaşvili'nin Gürcistan'a geliş amacı, Rusya ile savaşa girmemizi sağlamaktı. Burada istikrarsızlık yaratacaktı, hedef buydu. Böylece daha önce Rusya tarafından işgal edilen bir ülke olan Gürcistan'da yeniden cephe açılacaktı. Bu da Rusya'nın elini zorlayacaktı. İşte size kirli bir provokasyon." ifadelerini kullandı. 

"Ukraynalı yetkililer bunu doğruladı"

Gürcistan topraklarında ikinci kez bir savaşın çıkmayacağını belirten Başbakan İrakli Garibaşvili, ülkede Rusya'ya karşı bir cephe açma planından bahsetti.

Garibaşvili, "Bazı raporlar, Ukrayna-Rusya savaşının kasım ya da aralık aylarında başlayabileceğini gösteriyordu. Bunun için eski devlet başkanı Saakaşvili, Gürcistan'a geldi. Amacı ülkede yeni bir cephenin açılmasını sağlamaktı. Üzücü olan ise bu planın Ukraynalı yetkililer tarafından onaylanmış olmasıdır. Saakaşvili, bizi 2008 yılında Rusya'dan kurtaramadı. Saakaşvili'nin şu an bir gücü olsaydı savaşa çoktan girmiştik." diye konuştu.

Yorumlar (0)