Gürcistan'da 7 katlı bina aniden yıkıldı: 5 ölü!

Gürcistan'ın Batum kenti korkunç bir olaya sahne oldu. Aniden çöken 7 katlı bir binada önce 15 kişinin enkaz altında kaldığı bildirildi, daha sonra da 5 kişinin cesedine ulaşıldı. Binada arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

DÜNYA 09.10.2021, 12:10 10.10.2021, 12:08
Gürcistan'da 7 katlı bina aniden yıkıldı: 5 ölü!

Batum kentinin 26 Mayıs Sokağı'ndaki 7 katlı binanın çökmesiyle bütün ekipler olay yerine gidip arama kurtarma çalışmalarına başladı. Kurtarma ekiplerinin 22 saat devam eden çalışmaları sonucunda ilk belirlemelere göre 2'si çocuk, 5 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Hastaneye kaldırılan 4 kişiden birinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Tadilat yapan ev sahibi gözaltında

Gürcistan İçişleri Bakanlığı, bölgede çalışmalar gerçekleştirirken Bakan Vakhang Gomelauri, şu anda 3 kişiyi kurtarmak için çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada ise, çöken binanın birinci katında tadilat yapan ev sahibi ile 2 işçi gözaltına alındı.

Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Basına konuşan Garibaşvili, çalışmaların sürdürdüğünü ifade ederek, "Alınan bilgiye göre 15 kişi enkaz altında kaldı. Şu anda kontrolü ele alabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. 300 kişilik kurtarma ekibimiz olay yerinde çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Yorumlar (0)