Güney Kore’den çip hamlesi: Dünyanın en büyüğü olacak

Güney Kore, çip üretimi için büyük bir adım atıyor. Ülkenin kuzeybatısında bulunan Gyeonggi bölgesinde dünya üzerinde bulunan en büyük çip üretim tesisinin inşa edileceği paylaşıldı.

DÜNYA 15.03.2023, 17:09
Güney Kore’den çip hamlesi: Dünyanın en büyüğü olacak

Güney Kore, teknoloji yarışında öne çıkmaya devam ediyor. Ülkenin Sanayi, Ticaret ve Enerji Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmede, “dünyanın en büyük çip tesisi” çerçevesinde 229,8 milyar dolar yatırım sağlanacağı açıklandı. 2042’den başlayarak sokulması planlanan tesislerde çipin haricinde robot, batarya ve ekran donanımların da üretileceği dile getirildi.

“Bu gelişmeler temel büyüme motorudur”

Küçük ev aletleri, beyaz eşya, araba, televizyon, bilgisayar ve akıllı telefon gibi birçok cihazda bulunan çipler, teknolojik ürünleri için vazgeçilmez parçalar içerisinde yer alıyor.

Basın mensuplarına konu ile ilgili açıklamada bulunan Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, "Son teknoloji endüstriler, aslında temel büyüme motoru olarak görülür. Öte yandan stratejik ve güvenlik varlıktır. Yaptıklarımızla vatandaşlarımızın geçim kaynakları ile doğrudan ilgilidir." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)