Güney Kore'yi tayfun vurdu: 10 ölü

Güney Kore'nin güney ve doğu kesimlerini dün etkisi altına alan Mitag tayfununda yaşamını yitirenlerin sayısı 10'a yükseldi.

DÜNYA 04.10.2019, 10:27
Güney Kore'yi tayfun vurdu: 10 ölü

Güney Kore'nin güney ve doğu kesimlerini dün etkisi altına alan Mitag tayfununda yaşamını yitirenlerin sayısı 10 oldu.

Yonhap ajansının haberine göre, yetkililer, şiddetli yağış ve güçlü rüzgârları beraberinde getiren Mitag tayfununun neden olduğu afet ve kazalarda 10 kişinin hayatını kaybettiğini ve 4 kişiden de haber alınamadığını bildirdi.

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, tayfunun neden olduğu ölümlerden duyduğu üzüntüyü belirterek, felaketten etkilenen kişilere destek olunmasını istedi.

Moon, hasarın giderilmesi amacıyla hükümet tarafından tüm kaynakların seferber edildiğini açıkladı.

Öte yandan, bazı bölgelerde, yetkililerin ve yöre halkının tayfunun sebep olduğu hasarı girmek için çalışmalara başladığı bildirildi.

Binlerce kişi tahliye edilmişti

Yetkililer, dün, ülkenin güneyindeki Jeju adasında ve diğer güney bölgelerde tayfundan etkilenen yerlerde bin 500'den fazla kişinin tahliye edildiğini duyurmuştı.

Bonghwa bölgesinde dün yaşanan toprak kayması sebebiyle bir gezi treni raydan çıkarken, aşırı yağışlar sebebiyle bazı caddeler ise ulaşıma kapanmıştı.

Gangneung şehrinde yaşanan selde bir ana yolun su altında kaldığını gösteren bir fotoğraf paylaşılırken, tayfun sebebiyle ülke genelinde 83 yolcu vapuru seferinin iptal edildiği bilgisi verilmişti.

Okullarda eğitime ara verilmişti

Mitag tayfununun, hafta başında Tayvan'ın kuzeydoğusundaki kentlerde etkili olduğu güçlü rüzgârlar ve şiddetli yağışlar sebebiyle okullarda eğitime ara verilirken, resmî daireler kapatılmış, çok sayıda uçuş da iptal edilmişti.

Tayfun sebebiyle ayrıca ülkede 44 binden fazla hanenin elektriksiz kaldığı fakat bunlardan yüzde 82'sine yeniden elektrik verilmeye başlandığı kaydedilmişti.

Yorumlar (0)