Güney Kore, Kim'e "oğlum bak git" dedi!

Kuzey Kore'den sıkça tehdit alan ancak uzun süre sabır çeken Güney Kore sonunda patladı. Güney Kore, Kim'e "En sert şekilde karşılık veririz" uyarısında bulundu.

DÜNYA 18.06.2020, 10:43 18.06.2020, 10:51
Güney Kore, Kim'e "oğlum bak git" dedi!

Güney Kore Savunma Bakanı Jeong Kyeong-doo, Kuzey Kore'nin bir daha askerî bir provokasyonda bulunması durumunda "en sert şekilde karşılık verileceği" uyarısı yaptı.

Güney Kore’nin haber ajansı Yonhap'ın geçtiği haberde, Güney Kore Savunma Bakanı Jeong Kyeong-doo’nun, Kore Savaşı'nın 70. yıl dönümü nedeniyle savaşa BM (Birleşmiş Milletler) bayrağı altında katılan 22 ülke onuruna verilen teşekkür yemeğinde yaptığı konuşmayı aktardı. Güney Kore Savunma Bakanı Jeong Kyeong-doo, Kuzey Kore yönetiminin son dönemdeki tehditkâr tutum ve davranışlarından Güney Kore’nin duyduğu rahatsızlığı ifade etti.

Pyongyang yönetimi, 2018 yılında iki ülke arasında imzalanan Panmunjom Deklarasyonu'yla kurulan ve Güney Kore ile Kuzey Kore arasındaki yumuşama ve diyaloğun sembolü olan sınırdaki irtibat ofisini havaya uçurmuş ve dün de görüntüleri yayınlamıştı.

güney kore kuzey kore irtibat ofisi

Kuzey Kore’nin irtibat bürosunu havaya uçurmasıyla başlayan gerginliğin askeri bir krize dönüşmemesini umduklarını belirten Güney Kore Savunma Bakanı Jeong Kyeong-doo, Güney Kore ordusunun durumu hassasiyetle ve sabırla izlediğini, yaşanan gerilimin istikrar bozulmadan giderilmesi için sabırla savunma konumunda beklediklerini fakat Kuzey Kore’nin yeni bir askerî bir provokasyona kalkışması durumunda hiç tereddüt etmeden en sert şekilde karşılık verileceğini duyurdu.

güney kore kuzey kore irtibat ofisi havaya uçurulma

güney kore kuzey kore irtibat ofisi patlatma

Broşür krizi

Kuzey Kore’den kaçarak Güney Kore’ye sığınan aktivistlerin, üzerinde Pyongyang yönetimi aleyhinde afişler taşıyan balonları sınırdan havaya bırakması Kuzey Kore’yi öfkelendirmiş, Pyongyang yönetimi balonlar konusunda Seul yönetimini tavizkâr hatta cesaretlendirici davranmakla suçlamıştı.

güney kore afiş balon kuzey kore

İrtibat ofisi üzerinden günde iki kez yapılan telefon görüşmelerine cevap vermeyen Kuzey Kore, Güney Kore’nin aktivistlere karşı adım atmasına rağmen iki ülke arasındaki tek irtibat noktası olan iletişim ofisini de havaya uçurmuştu.

güney kore afiş balon kuzey kore

Yorumlar (0)