Güney Kore'de yangın: 25 işçi öldü

Güney Kore'nin Gyeonggi bölgesindeki bir antrepo şantiyesinde yangın çıktı. Yangında 25 işçi yaşamını yitirirken, en az 7 işçi yaralandı.

DÜNYA 29.04.2020, 13:48
Güney Kore'de yangın: 25 işçi öldü

Güney Kore haber ajansı Yonhap'ın itfaiye yetkililerine dayandırdığı haberine göre, Gyeonggi'nin Icheon şehrindeki bir antrepo şantiyesinde yerel saatle 13.30 dolaylarında yangın çıktı.

Yetkililer, işçilerin yer altındayken kolayca tutuşabilen bir kimyasal olan ve yalıtım işlerinde kullanılan üretanın kullanıldığı sırada bir patlama meydana geldiğini ve sonrasında yangının çıktığını öngördüklerini kaydetti.

Yangında 25 işçinin yaşamını yitirdiğini, en az 7 işçinin yaralandığını açıklayan yetkiler, yangının hızla yayıldığı için işçilerin kaçamadıklarını tahmin ettiklerini belirtti.

Diğer yandan Güney Kore Başbakanı Chung Sye-kyun, yetkililere arama kurtarma çalışmaları için tüm kaynakların yönlendirilmesi talimatını verdi.

Antrepo nedir?

Antrepo, gümrük vergisine konu olup da henüz vergi ve resimleri ödenmemiş malların geçici olarak konulduğu ve korunduğu, gerekiyorsa küçük tamamlayıcı işlemlerin yapıldığı, gümrük binalarına yakın olan dev depo.

Yorumlar (0)