Güney Kıbrıs Rum Yönetimi kaçakçılara ve suçlulara pasaport verdi

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin 2017-2019 yılları arasında bin 400'ün üzerindeki pasaport onayından geçenler arasında suçu kanıtlanmış dolandırıcılar, yolsuzlukla suçlanan isimler ve kara para aklayanların da olduğu ortaya çıktı.

DÜNYA 24.08.2020, 00:15 24.08.2020, 01:25
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi kaçakçılara ve suçlulara pasaport verdi

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tarafından yolsuzluk ve suç ile bağlantılı onlarca yabancıya vatandaşlık verildiği ortaya çıktı.

El Cezire tarafından ele geçirilen resmi belgelerde 70'in üzerinde ülkede hükümlü olan dolandırıcıların yolsuzlukla suçlanan siyasiler ve kara para aklayanların, Kıbrıs Rum kesiminden "altın pasaportlar" ismiyle bilinen vatandaşlık belgesi aldığı gösteriliyor.

Bin 400'ün üzerinde pasaport başvurusu

Yayın kuruluşunun "Kıbrıs Belgeleri" dosyasıyla servis etmiş olduğu bir haberde, Rum kesimi yönetimi tarafından 2017-2019 seneleri arasında onaylanmış sızdırılan bin 400'ün üstündeki pasaport başvurusuna dayanıyor.

Elde edilen bilgilere göre söz konusu tarihlerde en çok başvuru Çin, Rusya ve Ukrayna'dan gerçekleştirilmiş.

Başvurusu onaylananlar arasında Rus enerji devi Gazprom'un eski yöneticisi Nikolay Gornovskyi, Burisma enerji sahibi Mikola Zloçevkski, gasp suçundan hapse giren Rus vatandaşı Ali Beglov ve hisse senedi devrinde dolandırıcılıktan hapis yatan Çinli iş adamı Cang Kıçiang da var.

Yorumlar (0)