Güney Afrika da dünya modasına katıldı: İşte ülkenin “kripto para” hırsızları 

Afrika Kıtası’nın en büyük kripto para borsalarından olan Africyrpt’in sahibi Güney Afrikalı kardeşler, 3,6 milyar dolarlık kripto para vurgunu yaptı. İngiltere’ye kaçtıkları belirlenen iki erkek kardeş, her yerde aranıyor. 

DÜNYA 25.06.2021, 10:19 26.06.2021, 10:15
Güney Afrika da dünya modasına katıldı: İşte ülkenin “kripto para” hırsızları 

Kripto para dünyasının dolandırıcılık vakaları artmaya devam ediyor. Türkiye’deki Thodex vurgunundan sonra benzer bir durum, Güney Afrika’da da yaşandı.  

Afrika Kıtası’nın en büyük kripto para borsası Africyrpt’in sahibi olan Güney Afrikalı Raees Cajee ve Amerr Cajee (Cajee Kardeşler), borsadaki müşterilerinin 3,6 milyar dolar değerindeki kripto paralarını kendi hesaplarına geçirdi ve sonra ülkeyi terk etti. Afrika basınında yer alan habere göre bu vurgun, dünyanın en büyük vurgunlarından. 



Soyguncular hakkında işlem yapılamıyor 

Güney Afrika Finansal Hizmetler Davranış Otoritesi (FSCA) başkanı tarafından yapılan açıklamaya göre ülkede kripto paralar hakkında herhangi bir yasal düzenleme bulunmadığı için Cajee Kardeşler hakkında da yasal bir işlem başlatılamıyor. FSCA, kripto para yatırımcısı olmak isteyen kişiler için de bir uyarı çağrısı yayınladı: “Yalnızca lisanslı olan borsalara yatırım yapın.” 



Afrika’nın en büyükleri artık İngiltere’de 

2019 senesinde kurulan Africyrpt’in sahipleri Cajee Kardeşler’in, İngiltere’ye kaçtığı resmi olarak doğrulanmış durumda.  

Afrika’nın en büyük borsalarından olan borsa, Nisan 2021’de siber saldırıya uğramış fakat durum, yargıya bildirilmemişti. Afrika yargısına bildirilmeyen siber saldırılardan dolayı endişelenen bir grup yatırımcı da Cape Town merkezli bir hukuk firması ile iletişime geçerek durumun araştırılmasını istemişti. 

Hukuk firması tarafından yapılan araştırmaya göre ise siber saldırı sırasında yatırımcıların kripto paralarının bir dijital cüzdana aktarıldığı ve bu cüzdanın takip edilemez konumda olduğu anlaşılmıştı. Fakat kripto paralar ülkede “yasal varlık” statüsünde olmadığı için herhangi bir yasal işlem başlatılamamıştı. 

Yorumlar (0)