Guatemala, Venezuela ile ilişkileri kesti!

Guatemala, Venezuela'da kendini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido'ya açık destek amacıyla Venezuela'nın başkenti Caracas'taki Büyükelçiliğini kapatacağını duyurdu.

DÜNYA 17.01.2020, 08:43
Guatemala, Venezuela ile ilişkileri kesti!

Ülke basınındaki haberlere göre Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun meşruiyetini kabul etmeyen Guatemala Devlet Başkanı Alejandro Giammattei, Venezuela ile tüm diplomatik ilişkileri kestiklerini açıkladı. 

Orta Amerika ülkesi Guatemala'da ağustostaki seçimleri kazanan ve iki gün önce yemin ederek görevine başlayan Guatemala Devlet Başkanı Alejandro Giammattei, 12 Ekim'de resmi makamlarla herhangi bir temas kurmadan, Juan Guaido ile görüşmek amacıyla Venezuela’ya gitmiş, Caracas’ın kuzeyindeki Maiquetia kentinde Simon Bolivar Uluslararası Havalimanı'nda bir süre bekletilmişti.

Guatemala'ya dönmek zorunda kalan Guatemala Devlet Başkanı Alejandro Giammattei'nin olaylı ziyaretine ilişkin açıklama yapan Venezuela Dışişleri Bakanlığı ise ziyaret amacının “özel ve turistik” olarak bildirilmesi gerekçesiyle Guatemala Devlet Başkanı Alejandro Giammattei ve beraberindekilerin Venezuela'ya girişlerinin engellendiğini duyurmuştu.

Venezuela Dışişleri Bakanlığı, ayrıca ülkeye İtalyan pasaportu ile girmeye çalışan Guatemala Devlet Başkanı Alejandro Giammattei'nin ziyaretinden Guatemala'nın Caracas Büyükelçiliği'nin dahi haberi olmadığını duyurmuştu.

Yorumlar (0)