Guatemala devlet başkanını seçti

Orta Amerika ülkesi Guatemala'da devlet başkanlığı seçimi yapıldı. Seçimin ikinci turunda geçerli oyların yüzde 58'ini alan Alejandro Giammattei, ülkenin 51'inci devlet başkanı olmaya hazırlanıyor.

DÜNYA 12.08.2019, 10:22
Guatemala devlet başkanını seçti

Orta Amerika ülkesi Guatemala'da gerçekleştirilen devlet başkanlığı seçiminin ikinci turunda, Alejandro Giammattei geçerli oyların yüzde 58'ini aldı. Giammattei, ülkenin 51'inci devlet başkanı olacak.

Guatemala Yüksek Seçim Mahkemesi(TSE) tarafından açıklanan seçim sonuçlarına göre, Vamos Partisi lideri Alejandro Giammattei seçimin ikinci turunda geçerli oyların yüzde 58,8'ini aldı. 

Seçimlere katılım oranı yaklaşık yüzde 41 oldu. Giammattei'nin rakibi Umut Birliği Partisi lideri Sandra Torres, yüzde 41 oy kazandı.

Ülkede 16 Temmuz günü gerçekleştirilen ilk seçimde Torres'in gerisinde kalan Giammattei, ikinci turda galip oldu.

63 yaşındaki Alejandro Giammattei, 14 Ocak 2020 tarihinde başkanlık yemini ederek ülkenin 51. devlet başkanı olacak.

"Farklı bir Guatemala inşa etmenin vaktidir"

Alejandro Giammattei, seçim sonuçlarının açıklanması üzerine yaptığı açıklamada, "Benim gibi mütevazı Guatemala vatandaşı için ülkenin devlet başkanı olmak çok büyük bir onur olacak." ifadesini kullandı.

Halka yakın bir devlet başkanı olacağına dikkat çeken Giammattei, "Halkla iç içe, ülkemizin yeniden inşası için ne yapması gerektiğini bilen, kutuplaşmış bir ülke haline geldiğimizi fark eden bir devlet başkanı görecekler. Artık bayrakları ve ideolojileri bir kenara bırakıp yalnızca farklı bir Guatemala inşa etmenin vaktidir." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)