Grönland'e taktı! İşte Trump Towers...

Grönland'i satın alma niyetini doğrulayan ABD Başkanı Donald Trump, 'emlak kralı' unvanını almasını sağlayan binalarından birini adanın ortasına dikilmiş olarak gösteren kareye, "Bunu Grönland'e yapmayacağıma söz veriyorum." notunu düştü.

DÜNYA 20.08.2019, 10:40 20.08.2019, 10:44
Grönland'e taktı! İşte Trump Towers...

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kutbu'nda Danimarka'ya bağlı özerk bölge olan Grönland'i satın alma niyetini doğruladı. Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 'emlak anlaşması' olarak gördüğü bu durumu tiye aldı.

Trump, sahibi olduğu Trump Towers gökdelenlerinden birini Grönland'in renkli sahil evlerinin ortasına dikilmiş olarak gösteren photoshoplu bir fotoğraf paylaşarak, "Bunu Grönland’e yapmayacağıma söz veriyorum." ifadesini kullandı.

"Grönland’i satın alma fikrini sevdim"

Oğlu Eric Trump da sosyal medya hesabından aynı kareyi paylaşarak, "10 yıl sonra Grönland" notunu düştü. Eric Trump, yaptığı paylaşımda, "Sizi bilmem ama ben Grönland’i satın alma fikrini sevdim." ifadesine yer verdi. 

Ne olmuştu?

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kutbu'nda Danimarka'ya bağlı özerk bölge olan Grönland'i satın alma niyetini doğrulamıştı.

Grönland konusundaki ilgisini açıkça ifade eden Trump, "Bu konuştuğumuz bir konuydu, görüş ortaya atıldı ve ben stratejik olarak kesinlikle ilgi çekici olduğunu ve ilgilendiğimizi belirttim. Fakat Danimarka ile konuşacağız." demişti.

New Jersey'de basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Trump, adayı satın alma fikrinin ABD hükümetinin 'gündemindeki ilk madde olmadığına' da dikkat çekmişti.

Trump, Danimarka'nın özerk statüye sahip olan adaya her yıl aktardığı kaynağı bulmakta zorlandığını belirterek, "Bu, Danimarka için gerçekten acı verici. Her yıl neredeyse 700 milyon dolar kaybediyorlar ve (adaya sahip olmak) stratejik açıdan ABD için güzel olur." şeklinde konuşmuştu.

Danimarka, ABD Başkanı Donald Trump'ın bu açıklamalarına tepki göstermişti.

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Trump'ın bu açıklamalarını 'absürt' olarak değerlendirerek, "Grönland satılık değil. Grönland, Danimarka’ya da ait değil. Grönland, sadece Grönland’a ait." ifadelerini kullanmıştı.

Başbakan Frederiksen, "(Grönland Başbakanı) Kim Kielsen, adanın satılık olmadığını açıkça belirtti. Konuşma burada biter." demişti.

Yorumlar (0)