Greta Thunberg yılın kişisi seçildi, Trump tepki verdi!

Time dergisi, 16 yaşındaki iklim aktivisti Greta Thunberg'i "Yılın Kişisi" seçti. Trump, durumla ilgili, "Çok gülünç" yorumunu yaptı.

DÜNYA 12.12.2019, 17:41
Greta Thunberg yılın kişisi seçildi, Trump tepki verdi!

Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Çok gülünç. Greta önce öfke kontrolü sorunuyla başa çıkmalı, sonra bir arkadaşıyla eski usul güzel bir filme gitmeli. Sakin ol Greta, sakin ol." ifadelerine yer verdi.

Thunberg, o bölümü değiştirdi

Thunberg, Trump'ın mesajından sonra Twitter hesabının profil bölümünü değiştirdi ve "Öfke kontrolü sorunuyla başa çıkan bir ergen. Şu anda bir arkadaşıyla sohbet edip eski usul güzel bir film izliyor." ifadelerini ekledi. 

Time dergisinin "Yılın Kişisi" adayları arasında bu yıl Trump da bulunuyordu.

Trump, derginin 2015'te de kendisinin yer aldığı adaylar arasından Almanya Başkanı Angela Merkel'i  "Yılın Kişisi" seçmesine de tepki vermişti. Trump, Merkel'in "Almanya'yı mahvettiğini" belirtmişti.

İsveçli genç kız, iklim değişikliğinin etkilerine dikkati çekmek için ülkesi İsveç'te başlattığı haftalık okul greviyle adını duyurmuştu.

İsveçli genç kız, 2019 boyunca katıldığı konferanslar ve uluslararası toplantılarda yaptığı konuşmalarla dünya basınının gündemine oturmuştu.

Yorumlar (0)