Greta Thunberg gözaltına alındı

Almanya'nın Lützerath şehrinde kömür madeninin genişletilmesine karşı olan çevrecileri destekleyen İsveçli aktivist Thunberg, çok sayıda protestocuyla birlikte gözaltına alındı.

DÜNYA 18.01.2023, 00:11 18.01.2023, 11:50
Greta Thunberg gözaltına alındı

Maden bölgesine doğru yürürken kolluk kuvvetlerinin sert müdahalesine maruz kalan kalan Greta Thunberg ve çevrecilerin oluşturduğu grup, kimlik kontrolünün akabinde kolluk kuvvetlerince otobüse bindirilerek bölgeden uzaklaştırıldı.

Güvenlik güçlerinin gözaltına aldığı Thunberg ve diğer çevrecilerin ne zaman serbest bırakılacağı ise an itibarıyla bilinmiyor.

Aachen polisi, bahse konu grubun kimlik tespiti yapılmak üzere gözaltında tutulduğunu duyurdu.



Kolluk güçlerinden çevrecilere sert müdahale

Almanya'nın Lützerath şehrinde kömür madeninin genişletilmesine karşı olan çevreciler, eylemleri esnasında atlı polislerin sert müdahalesine maruz kalmıştı.

Aralarında İsveçli aktivist Thunberg'in de olduğu protestoculara, maden bölgesine doğru yürüdükleri esnada göz yaşartıcı gaz ve copla müdahalede bulunan Alman polisi, ardından protestocuları çembere alarak kimlik kontrolü gerçekleştirmiş ve yaklaşık olarak bir saat boyunca bölgede bekletmişti.

Atlı polisin göz yaşartıcı gaz ve copla müdahalesinden hadiseleri görüntülemek isteyen gazeteciler de etkilenmiş, Türk basın mensubu Kadir İlboğa da kolluk güçlerinin müdahalesi esnasında hafif şekilde yaralanmıştı.

Atlı polislerin bir çevrecinin üstünden geçmesini kayda alan ve üzerinde basın mensubu yeleği olan İlboğa, görüntülenmekten dolayı rahatsız olan Alman polisinin kendisine üç defa copla vurması neticesinde yere düşmüştü.

Polisin kullandığı göz yaşartıcı gazdan da etkilenen Kadir İlboğa, olay mahallinde sağlık ekipleri tarafından ayakta tedavi altına alınmıştı.

Yorumlar (0)