Greta Thunberg'den Almanya çıkarması

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki linyit madenlerini genişletmek isteyen RWE enerji şirketine karşı çıkan aktivistler, bölgede protesto gösterileri düzenledi. Protestoculara destek vermek amacıyla Lützerath'a giden Greta Thunberg, yaptığı kısa görüşmenin ardından elektrikli otomobili ile bölgeden ayrıldı. 20 yaşındaki İsveçli aktivist, ziyaretine ilişkin Twitter'dan paylaşımda bulundu.

DÜNYA 13.01.2023, 23:19 16.01.2023, 08:45 Hakan Öksüz
Greta Thunberg'den Almanya çıkarması

İsveçli 20 yaşındaki aktivist Greta Thunberg, bir linyit madenini protesto edenlere destek vermek için Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletindeki Lützerath'a gitti. Thunberg, Yeşiller Partili politikacı Luisa Neubauer ile protestonun gerçekleştirildiği bölgeye geldi. Linyit madenlerini genişletmeye çalışan şirkete karşı çıkan iklim aktivistleri ile görüşen Thunberg, Twitter'dan paylaşımda bulundu.

Yarım saat kaldı, elektrikli aracıyla ayrıldı

RWE enerji şirketinin bölgedeki ormanları tahrip edeceğini ve çevreye zarar vereceğini belirten aktivistler, dünyaca ünlü Greta Thunberg'in verdiği desteğin sevincini yaşadı. İsveçli aktivist Thunberg, protestoculara sert davrandıkları öne sürülen polisleri eleştirdi. Göstericilere destek veren Thunberg, "Halkın gücünün nasıl bir şey olduğunu göstermek istedik." ifadesini kullandı. 

Bölgedeki çevrecilerle yarım saat süren görüşmesinden sonra elektrikli otomobiline binen Thunberg, bölgeden ayrıldı. Yarın Lützerath'taki protestoculara destek vermek amacıyla  bir gösterinin organize edileceği kaydedildi. 

Enerji krizi, Almanya'yı alternatif arayışına yöneltti

Kömürle çalışan termik santralleri 2030 yılına kadar kademeli olarak kapatma kararı olan Almanya, Ukrayna-Rusya savaşının yol açtığı enerji krizi nedeniyle arayışlara yöneldi. Rusya'dan doğal gaz ithalatını durduran Almanya, bu sebeple kapatılacağı duyurulan bazı kömür santrallerini yeniden şebekeye bağladı. 

Yorumlar (0)