Greta Thunberg Davos'ta: Bilimi ve gençleri dinleyin!

Greta Thunberg, Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda liderlere seslendi. Thunberg, liderlere "Gençleri dinleyin" çağrısında bulundu.

DÜNYA 21.01.2020, 12:00 21.01.2020, 12:42
Greta Thunberg Davos'ta: Bilimi ve gençleri dinleyin!

Çevre aktivizmiyle tüm dünya tarafından tanınan Greta Thunberg, Davos'ta 50.si düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda Salı günü konuştu. Zirveye katılan dünya liderlerine seslenen Thunberg, liderlere gençlerin söylediklerinin dinlenmesi için çağrıda bulundu.

Çevre için yaptığı çağrılarla sık sık dünya gündemine oturan Thunberg, "Duyulmamaktan şikayetçi olabilecek biri değilim" ifadeleriyle buna değinirken "Bilim ve gençlerin sesi tartışmaların merkezinde değil, ancak olması lazım" diye konuştu. 

Thunberg'in yanı sıra birçok genç daha Davos'ta

Thunberg'in çektiği dikkatin izinden giden birçok genç bu yıl Davos'ta konuşma fırsatı buldu. Zirvede bulunan İrlandalı genç bilim insanı Fionn Ferreira, okyanusları kirleten ve denizlerdeki yaşama zarar veren mikroplastiklerin okyanuslara ulaşmasını engelleyecek çözüm önerileriyle tanınıyor. Bir başka genç çevre aktivistleri olan 17 yaşındaki Güney Afrikalı Ayakha Melithafa ve 8 yaşındaki Kanadalı Autum Peltier de zirvede bulunacak.

Greta Thunberg, "Bütün bunlar bizimle, gelecek nesillerle ve iklim krizinin etkilediği kişilerle alakalı. Bilimi tartışmanın içine getirmeliyiz" diye konuştu.

Yorumlar (1)
Ozkul Ş 4 yıl önce
Davos'a birdahamı gitsek acaba