Greta Thunberg cahil mi, saf mı, terör yanlısı mı?

Birleşmiş Milletler'de (BM) "Çocukluğumu çaldınız" sözleriyle meşhur olan iklim aktivisti Greta Thunberg, bebekleri katleden terör örgütü YPG'nin Twitter'da kendisini etkiletlediği paylaşıma yer verdi.

DÜNYA 13.10.2019, 09:13 25.10.2019, 14:13
Greta Thunberg cahil mi, saf mı, terör yanlısı mı?

Türkiye'nin bölücü terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'ye yönelik başlattığı Barış Pınarı operasyonu devam ederken; aynı pisliğin laciverti olan PKK, PYD, YPG, SDG'ye bilinçli-bilinçsiz destekler de şaşırtıyor.

"Çocukluğumuz çaldınız" diyen Greta Thunberg, çocuk katili örgütü paylaştı

16 yaşındaki İsveçli genç aktivist Greta Thunberg de YPG'nin iklim değişikliğine yönelik sözde aktivistleri kendisini etiketleyince dayanamayıp, kendi Twitter hesabında "örgütün paylaşımına" yer verdi.

Fakat Greta Thunberg'i paylaşımlarında etiketleyenler, Barış Pınarı operasyonu başladıktan hemen sonra Türkiye karşıtı propagandaya dâhil olanlardı.

BM'de "Hayallerimizi çaldınız" tiyatrosu

New York'ta düzenlenen İklim Zirvesi’nde konuşan Greta Thunberg, “Benim burada olmamam gerek, okyanusun ötesinde okulda olmam gerek. Sizler ne cesaretle bizden umut bekliyorsunuz. Boş sözlerinizle çocukluğumu ve hayallerimi çaldınız." diyerek dünya liderlerini eleştirmişti.

Cahil mi, salak mı, terör yanlısı mı?

Aslında Greta Thunberg'in örgüt yanlısı olduğunu düşünen çok yok. Biraz cahillik ve biraz da saflık nedeniyle terör örgütünün paylaşımlarını RT ettiği düşünülüyor.

Peki, Greta Thunberg'in ne olduğunu bilmediği ya da Batı'nın tanımı yüzünden yanlış tanıdığı PKK, PYD, YPG, SDG, KCK, PJAK nedir?

Aslında kısa ve öz tanımıyla PKK, YPD, YPG ve SDG "aynı pisliğin laciverti" olarak tanımlanabilir.

PKK nedir?

Batı'nın tanımı: Kürdistan İşçi Partisi

Gerçek: Sözde siyasi parti gibi görünmek isteyen bölücü terör örgütü PKK'nın Kürtçe açılımı "Partiya Karkerên Kurdistan", Türkçe açılımı ise Kürdistan İşçi Partisi. Bölücü terör örgütü daha çok Kürtçe adının başharflerinden oluşturulmuş (Partiya Karkerên Kurdistan) PKK ismi ile biliniyor.

PYD nedir?

Batı'nın tanımı: Demokratik Birlik Partisi. Suriye'de Kürtler tarafından kurulmuş siyasi parti.

Gerçek: PYD tam adı ile (sözde) Demokratik Birlik Partisi. Uluslararası arenada siyasi parti gibi davranmak isteyen terör örgütü PYD, PKK'lılar tarafından 2003 yılında Suriye'nin kuzeyinde kuruldu. Yani PKK'nın Suriye uzantısı. Sözde partinin (terör örgütünün) sözde eş başkanlık görevini Eylül 2017 yılından beri Şahoz Hasan ve Ayşe Hiso yürütüyor.

YPG nedir?

Batı'nın tanımı: Suriye'de kurulan ve bir siyasi parti olan Demokratik Birlik Partisi'nin askerî uzantısı.

Gerçek: PKK'nın Suriye'de kendini tanımladığı isim. Sözde parti, özde ise terör örgütü olan PYD'nin sözde askerî uzantısı olarak terör faaliyetlerinde bulunuyor.

SDG nedir?

Batı'nın tanımı: Suriye Demokratik Güçleri. Müttefikimiz. Suriye'de DEAŞ'a karşı kurulmuş, Kürtlerden oluşan hayırsever silahlı grup.

Gerçek: SDG'nin açılımı "Suriye Demokratik Güçleri". SDG aslında 2017 yılında Amerika'nın tavsiyesiyle kurulmuş (daha doğrusu ismi değiştirilmiş) bir çatı örgüt. Fırat Kalkanı Operasyonu sonrası sıkışan YPG terör örgütü, isim değişikliğine gidip SDG adını almıştı. ABD Özel Kuvvetler Komutanı Orgeneral Raymond Thomas katıldığı bir panelde yaptığı konuşmada PKK'nın SDG olma sürecini anlatmış ve "PKK'lılar kendilerine YPG diyorlardı. Türkler onların PKK olduğunu söyleyecekti. 'Markanızı değiştirmeniz lazım' dedik. Suriye Demokratik Güçleri (SDG) olduğunu ilan ettiler.

PJAK nedir?

Batı'nın tanımı: Kürdistan Özgür Yaşam Partisi. İran'da faaliyet gösteren ve Kürtler tarafından kurulan siyasi parti. Kürdistan İşçi Partisi'nin üyesi olduğu Kürdistan Topluluklar Birliği'nin üyesidir.

Gerçek: Türkiye'nin başına bela edilmek istenen PKK ne ise, İran için de PJAK o. Osman Öcalan tarafından kurulan PJAK'ın Türkçe açılımı (sözde) Kürdistan Özgür Yaşam Partisi. Ağırlıklı İran'da ve kısmen de Irak'ta faaliyet gösteren ve PKK'lılardan oluşan silahlı terör örgütü. PJAK, Türkiye, İran ve ABD tarafından terör örgütü olarak tanımlanıyor. PJAK, PKK'nın üye olduğu KCK'ya (Türkçe açılımı Kürdistan Topluluklar Birliği) üye.

KCK nedir?

Batı'nın tanımı: Abdullah Öcalan'ın teorize ettiği demokratik konfederalizm çerçevesinde kurulan özgürlükçü çatı örgüt.

Gerçek: KCK, 17 Mayıs 2005’te PKK'nın sözde yöneticileri tarafından kuruldu. KCK'nın Kürtçe açılımı Koma Ciwaken Kürdistan. Türkçesi ise Kürdistan Topluluklar Birliği. On binlerce kişinin katili Abdullah Öcalan'ın teorize ettiği demokratik konfederalizm çerçevesinde kurulan çatı terör örgütü. Gençlik yapılanması olarak da biliniyor. PKK’nın KCK adlı bir yapıya dönüştürülmesi 2005 yıllarında Abdullah Öcalan’ın, Murray Bookchin okumaları sonucu geliştirdiği devlet üstü konfederal model fikrinden ortaya çıkıyor. KCK Yürütme Konseyi’nin başında Murat Karayılan bulunuyor. Abdullah Öcalan’ın kafasındaki devletin başkanı Murat Karayılan. Fakat Türkiye’de savcıların soruşturduğu sözde KCK Türkiye Meclisi, yani sözde KCK devletinin Türkiye şubesi.

.

Yorumlar (1)
Ali 4 yıl önce
Yazanlara katılmama rağmen o kadar siyah beyaz ve öfkeli yazılmış ki ciddiye alamaz başka görüşten olan birisi