Greta'nın korumaları gazeteciyi dövdü mü?

17 yaşındaki iklim aktivisti Greta Thunberg ile bir protesto yürüyüşü esnasında röportaj yapmak isteyen Kanada'nın "Rebel News" haber kanalı çalışanı Keean Bexte, Greta'nın korumaları tarafından tartakladığını söyledi.

DÜNYA 28.01.2020, 00:31
Greta'nın korumaları gazeteciyi dövdü mü?

Greta Thunberg'in uluslararası tanınırlığa kavuşmasının arkasındaki güçlü destekçilerin etkili olduğuna ilişkin ortaya atılan "Greta Inc" söylentileri üzerine Kanada'nın "Rebel News" haber kanalından gazeteci Keean Bexte, olayın peşine düştü.

Haberin detaylarına göre Bexte, Greta Thunberg ile röportaj yapmak için Stockholm'e gitti.

Bexte'nin amacı, Greta'ya iklim değişikliğinde önemli bir rol üstlenen iş insanı ve girişimci Ingmar Rentzhog hakkında sorular yöneltmekti.

​Bexte, Greta'ya soru sormak için ulaşmaya çalıştığında, Thunberg'in korumalarından "acımasız bir muamele gördüğünü" söyledi. Korumaların, kendisinden basın kimliğini göstermesini istediklerini söyleyen Bexte, Greta'ya soru sormaya devam etti. Bexte'ye göre, bunun üzerine korumalar kendisine fiziksel güç uyguladı.

"Korumaları tarafından yumruk yedim"

Bexte Rebel News için çektiği haberle ilgili yaşadıklarını sosyal medya hesabından şöyle anlattı:

"Greta'nın 'okul grevlerini' izlemek için Stokholm'e uçtum. Çünkü ana akım medya anlatılarına güvenmiyorum. Ancak Greta'nın yürüyüşlerinden birinde ortaya çıktıktan birkaç dakika sonra, ona protesto hareketi hakkında bazı sorular sormaya çalıştığımda, korumaları tarafından yumruk yedim, itildim. Her iki koruma bana çenemi kapamaı söyledi. Tüm bu olanlardan sonra doğru bir iş üzerinde olduğumu anladım."

Yorumlar (0)