Greta: Liderler benimle selfie çekmek için sıraya giriyor!

Greta Thunberg, devlet başkanlarının ve diğer üst düzey isimlerin, kendisiyle selfie çekmek ve Instagram hesaplarında paylaşmak için sıraya girdiklerini söyledi. 

DÜNYA 28.06.2020, 15:40 28.06.2020, 15:47
Greta: Liderler benimle selfie çekmek için sıraya giriyor!

Greta Thunberg, devlet başkanları ve diğer üst düzey isimlere ateş püskürdü. 

Yaptığı sert açıklamalarla sık sık gündeme gelen iklim aktivisti Greta Thunberg'den yine tartışma yaratacak bir açıklama geldi. 

17 yaşındaki iklim aktivisti, 2019 yılının Eylül ayında Birleşmiş Milletler (BM) konuşmasından sonra üst düzey isimlerin kendisiyle selfie çekmek istediklerini kaydetti. 

İsveçli aktivist Thunberg, söz konusu konuşmanın ardından krallar, prensesler, devlet başkanları ve başbakanların yanına gelerek kendisiyle sohbet etmek istediklerini söyledi. 

Thunberg, üst düzey isimlerin kendisiyle fotoğraf çekindiklerini ve bu fotoğrafları Instagram hesaplarından "Save the planet" etiketi ile paylaştıklarını ifade etti. 

Bu isimlerin gelecek nesillere karşı ihanet içerisinde olduklarını ve utanmayı unuttuklarını aktaran Thunberg, kendisiyle selfie çektirmek için kuyruğa girenler arasında yalnızca Almanya Başbakanı Angela Merkel değil, diğer birçok dünya liderinin bulunduğunu belirtti. 

Thunberg, bu tarz olayların sık sık gerçekleştiğini, insanların genellikle kendisinin ve diğer aktivistlerin yanında poz verme gayreti içerisinde olduklarını kaydederek, bu fotoğrafları sosyal medya hesaplarında yayınladıkları zaman iyi göründüklerini ve iklim krizini önemsediklerini göstermeye çalıştıklarını söyledi. 

Genç aktivist, kendisini yalnızca fotoğraf çekilecek biri olarak görmelerinden gerçekten rahatsız olduğunu da ekledi. 

Yorumlar (0)