Greta'dan sert çıkış: Sorumluluklarını yerine getirsinler!

16 yaşındaki İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, sert çıkışlarıyla gündeme gelmeye devam ediyor. Thunberg'in Norveç'in çocuklara karşı sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini dair çağrıda bulundu. 

DÜNYA 10.12.2019, 13:03
Greta'dan sert çıkış: Sorumluluklarını yerine getirsinler!

16 yaşındaki İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından düzenlenen İklim Zivesi'nde yaptığı konuşmayla dünya gündemine bomba gibi düşmüştü.

Thunberg, son olarak 14 genç aktivistle birlikte Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve Norveç Başbakanı Erna Solberg'e Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi'ni ihlâl ettiklerini bildiren bir mektup yazdı.

Söz konusu mektupta, Norveç'in çocuklara karşı sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiği vurgulandı. 

"Norveç kendi iklim hedeflerine ulaşamadı"

İklim değişikliğine karşı en aktif mücadeleyi verdiği bilinen Norveç'in kendi iklim hedeflerine ulaşamadığı belirtilen mektupta, ülkenin günde 660 bin varil kapasitesine sahip yeni petrol sahası keşfine de işaret edildi.

ABD'de iklim değişikliğine karşı eylemler düzenleyen 14 yaşındaki Alexandria Villaseñor da mektubu destekledi. Genç iklim aktivisti, daha önce de Kanada ve Norveç'e iklim değişikliği hususunda yeterli tedbir almamaları nedeniyle tepki göstermiş ve Kanada'da gerçekleştirilen gösterilere katılmıştı. 

Yüz ifadesi endişelendirmişti

Greta Thunberg, İspanya'daki Madrid Complutense Üniversitesi'nde 2-13 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen iklim zirvesine katılmıştı. 

İklim zirvesinin ikinci haftasında etkinliklere delege seviyesinde katılım sağlamak istediğini kaydeden Thunberg, "Zirvede yalnızca gençlerin sesi olmak istemiyorum." ifadesini kullanmıştı. 

Thunberg'in zirveden ayrılmasının ardından ciddi görünen yüz ifadesi dikkatlerden kaçmamıştı.

Sosyal medya kullanıcıları, söz konusu görüntülere ilişkin, genç iklim aktivisti için endişelendikleri yorumunda bulunmuşlardı.
 

Yorumlar (0)